divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Generalitat atorga un premi a un pescador de Vilassar i al Projecte de l’Alguer de Mataró

pesca_280x87_02.jpgEl Govern de la Generalitat ha acordat aquesta setmana els premiats amb els guardons per al reconeixement d’actuacions a favor del sector pesquer català. Entre els premiats hi ha un pescador de Vilassar de Mar i el Projecte de l’Alguer de Mataró.

El Govern de la Generalitat ha acordat aquesta setmana els premiats amb els guardons per al reconeixement d’actuacions a favor del sector pesquer català. Entre els premiats hi ha un pescador de Vilassar de Mar i el Projecte de l’Alguer de Mataró.

Lliurament

L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el dissabte 16 de maig, a Mataró, en el decurs de la Gran Festa de la Pesca Catalana.

Nin

El Govern lliurarà una Medalla de la Pesca Catalana a en Josep Nin Alsina, pescador del tremall, avui dia jubilat. Nascut a Vilassar de Mar l’any 1934. Des que es va afiliar a la Confraria de Pescadors de Mataró sempre ha estat vinculat a la Junta General i ha estat, durant 25 anys, el vicepresident primer de la Confraria. Gràcies al seu treball i a la seva empenta, la Confraria de Mataró compta avui amb una nova llotja, un edifici modern, cintes per a la subhasta automàtica i nevera per dispensar el gel.

L’Alguer de Mataró

El Projecte de l’Alguer de Mataró rebrà la Placa de la Pesca Catalana per la seva tasca de seguiment de l’estat de la comunitat d’alguers i actualització d’una cartografia de les superfícies ocupades pels alguers situats a Mataró. El projecte té com a objectiu conèixer l’estat d’aquesta comunitat i el seu funcionament a nivell ecològic, i generar un corrent de participació per part del voluntariat ambiental i les institucions.

Reconeixements

Amb aquests guardons, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural reconeix la tasca de les persones i les entitats, nacionals o estrangeres, que amb el seu esforç i la seva dedicació han contribuït al desenvolupament del món de la pesca, prestant serveis rellevants al sector o contribuint amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació als interessos del sector pesquer.

Honorífics

La Medalla de la Pesca Catalana distingeix les persones que hagin contribuït amb el seu esforç i dedicació a la millora del sector pesquer català. Per la seva part, la Placa de la Pesca Catalana distingeix les persones jurídiques, públiques o privades, que hagin destacat per la seva activitat a favor del foment de la pesca a Catalunya. Aquests guardons són a títol exclusivament honorífic i no comporten cap aportació econòmica.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris