dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La jornada de portes obertes de Can Xalant presenta el projecte “We Can Xalant”

can_xalant_280x87.jpgCan Xalant farà demà divendres, 17 de juliol, una jornada de portes obertes per mostrar el treball dels artistes residents al Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró, inaugurant, alhora, el projecte "We Can Xalant".

Can Xalant farà demà divendres, 17 de juliol, una jornada de portes obertes per mostrar el treball dels artistes residents al Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró, inaugurant, alhora, el projecte "We Can Xalant".

Lúdic i cultural

Aquesta jornada és un esdeveniment lúdic i cultural que, a part de mostrar el treball dels artistes residents durant l’any, ofereix un programa de música i altres disciplines artístiques sota el nom d’Efímer Club. L’equipament estarà obert des de les 6 de la tarda fins a les 4 de la matinada i l’entrada és gratuïta.

We Can Xalant

Paral·lelament, enguany tindrà lloc la inauguració del projecte "We Can Xalant", del col·lectiu a77 de Buenos Aires i l’artista i arquitecte Pau Faus. Com a part d’aquest projecte de construcció col·lectiva, durant el mes de juliol s’ha realitzat aquest workshop; un laboratori d’arquitectures "nòmades i autoconstrucció", que ha plantejat, d’una banda, reinterpretar l’antiga construcció de Tadashi Kawamata al pati de Can Xalant coneguda com el "Xiringuito de Mataró" i, per altra, desenvolupar una unitat mòbil entesa aquí com una extensió del mateix centre cap a l’espai públic.

Objectius

L’objectiu ha estat desenvolupar noves estratègies d’anàlisi i intervenció sobre el territori, explorar dinàmiques de col·laboració i obrir noves reflexions sobre estructures arquitectòniques mòbils i flexibles per a usos culturals. El Laboratori ha estat plantejat com un procés socioconstructiu basat tant en la construcció física com en el delineat de programes i de l’agenda d’activitats que s’activarà per donar continuïtat a aquestes arquitectures.

Efímer Club

Aquesta inauguració tindrà lloc a partir de les 8 del vespre, tot just abans de l’inici de les actuacions programades dins de l’Efímer Club, en el qual, enguany, actuaran els nord-americans Howe Gelb (Giant Sand), pare del nou country alternatiu americà i Dent May amb el seu ukelele, artista de la música pop – crooner, falsetto i showman. També hi haurà les actuacions dels catalans El Petit de Cal Eril i els Nueva Vulcano. Segons informa l’organització, com cada any, per acompanyar la jornada hi haurà projeccions de curtmetratges d’animació i algunes sorpreses més a mode de jam session.

per Redacció | Foto: Narcís Rovira Castellà

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris