dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La macrooperació policial contra la màfia xinesa internacional acaba amb 77 detinguts a Mataró

taller_il.legal_mataro_280x87.jpgEls Mossos d’Esquadra han detingut 77 persones, 76 de les quals d’origen xinès, que presumptament explotaven fins a 450 persones de la seva nacionalitat en tallers il·legals de Mataró. D’altra banda, el sindicat UGT estudia personar-se com acció popular contra els detinguts.

taller_il.legal_mataro.jpgEls Mossos d’Esquadra han detingut 77 persones, 76 de les quals d’origen xinès, que presumptament explotaven fins a 450 persones de la seva nacionalitat en tallers il·legals de Mataró. D’altra banda, el sindicat UGT estudia personar-se com acció popular contra els detinguts.

Imputacions

En el marc d’un ampli operatiu batejat amb el nom de Dispositiu Wei realitzat ahir dimarts a la ciutat de Mataró, els Mossos d’Esquadra han detingut fins al moment a 77 persones com a presumptes autors d’un delicte contra els drets dels treballadors. 5 persones més han estat imputades pels mateixos fets.

72 tallers il·legals

Els detinguts serien els responsables dels 72 tallers tèxtils que ahir van ser registrats pels mossos i en els que es van localitzar fins a 450 persones considerades víctimes d’explotació laboral per part dels arrestats. Segons ha denunciat el sindicat UGT, "els treballadors patien condicions laborals abusives per jornades laborals inacabables, una situació d’insalubritat en els locals de treball, salaris miserables i possibles coaccions i amenaces". Els tallers estaven ubicats en diferents locals, naus i habitatges que en la majoria dels casos funcionaven alhora com espai de treball i residència per part dels afectats.

Feina i domicili

El sotscap de la Divisió d’Investigació Criminal dels mossos, l’inspector Josep Monteys, ha destacat aquest matí que les víctimes residien i treballaven en espais "plens de brutícia, amb importants carències de ventilació i on dormia molta gent sense que hi haguessin llits habilitats".

Arrelament laboral

Per la seva banda, el sindicat UGT ha sol·licitat que s’analitzi la situació dels treballadors "cas per cas perquè puguin acollir-se a l’arrelament laboral per portar un any treballant en les condicions descrites", tenint en compte que la majoria dels treballadors es troben en situació irregular en el nostre país i corren el risc de ser expulsats del país. A més, la UGT de Catalunya està estudiant presentar-se com a "acció popular" en el procediment judicial iniciat davant el Jutjat d’Instrucció número 2 de Mataró contra els explotadors detinguts ahir a Mataró. La investigació es troba sota secret de sumari.

per Redacció | Ramon Texidó

1 comentari per a “La macrooperació policial contra la màfia xinesa internacional acaba amb 77 detinguts a Mataró”

  1. […] en la seva modalitat d’explotació laboral. La sentència condemnatòria contrasta amb l’ampli operatiu que, amb el nom de dispositiu Wei, van dur a terme uns 700 agents dels Mossos d’Esquadra el […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris