divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La nova planta de pretractament de la depuradora de l’Alt Maresme evitarà les males olors

depuradora_pineda_280x87.jpgPineda ha iniciat les obres de la planta de pretractament de la depuradora de l’Alt Maresme. Les actuacions modernitzaran totalment la planta que serà coberta i tancada per evitar les males olors i els sorolls.

obrds_pretractament_pineda_800x600.jpgPineda ha iniciat les obres de la planta de pretractament de la depuradora de l’Alt Maresme. Les actuacions modernitzaran totalment la planta que serà coberta i tancada per evitar les males olors i els sorolls.

Emissari provisional

Segons informa el consistori pinedenc, els treballs actuals consisteixen en la col·locació d’un nou emissari provisional ja que l’actual serà renovat per complet un cop estigui acabada la nova instal·lació.

Modernització total

En aquest sentit l’obra, que té un temps d’execució previst d’un any, preveu modernitzar totalment la planta de pretractament que serà coberta, tancada i hi haurà un tractament de l’aire, fet que evitarà les males olors i els sorolls. Segons l’alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), aquests són els avenços més importants del nou pretractament de la depuradora, "ja que així se salda un deute històric amb els veïns de la zona marítima del municipi", ha assegurat.

Terrenys

El projecte de la depuradora de l’Alt Maresme ja contemplava que la fase de pretractament de les aigües residuals es faria en una instal·lació independent, aprofitant l’actual planta que hi ha a tocar del cementiri de Pineda de Mar, a primera línia de mar. Segons avancen fonts municipals, el canvi que es farà serà total perquè l’únic que s’aprofitarà seran els terrenys. Així, on avui s’aixeca l’antiga planta de pretractament s’hi farà un nou edifici i, posteriorment, s’enderrocarà l’existent. La nova instal·lació serà coberta i semisoterrada i, gràcies als últims avenços tecnològics, s’aconseguiran eliminar les  males olors. El projecte, que previsiblement quedarà enllestit durant l’estiu del 2010, també preveu que la construcció s’integri paisatgísticament a la zona.

per Redacció | Foto: Aj.Pineda

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris