dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Policia de Canet participa en un projecte europeu sobre el consum de drogues en la conducció

cotxe_i_drogues_280x87.jpgCanet de Mar ha estat un dels 16 municipis de tot l’estat seleccionats per la Direcció General de Trànsit (DGT), per participar en un projecte d’investigació, elaborat per la Unió Europea, sobre el consum de drogues en la conducció.

Canet de Mar ha estat un dels 16 municipis de tot l’estat seleccionats per la Direcció General de Trànsit (DGT), per participar en un projecte d’investigació, elaborat per la Unió Europea, sobre el consum de drogues en la conducció.

Objectiu

Aquest projecte té com a objectiu principal abordar de forma integral tots els aspectes relacionats amb el consum d’estupefaents i medicaments que poden afectar a la conducció, per tal d’obtenir un ampli coneixement que permeti l’harmonització normativa i d’actuació de totes les institucions implicades. El projecte ha de servir per a la futura redacció d’una normativa conjunta per a tots els països de la UE en aquesta matèria.

DRUID

Aquest projecte, denominat DRUID (Driving Under the Influence of Drugs) és una de les actuacions més importants que la Unió Europea desenvolupa en matèria de Seguretat Vial.

Formació

Un responsable de la Policia Local va participar, el mes de juliol de 2008, en la primera jornada de formació que es va fer a Madrid. Aquests dies, altres agents adscrits a aquest projecte faran a Canet la formació que servirà per donar inici als controls que s’efectuaran durant els mesos de març i abril d’enguany.

Mostres

L’estudi es farà mitjançant la recollida de mostres de saliva als conductors, tant a zones urbanes com a interurbanes. La DGT facilitarà a la Policia Local de Canet la formació necessària i l’instrumental adequat per poder fer els controls.

Controls

Aquests controls seran similars als d’alcoholèmia que ja fa la Policia Local, si ve en aquest estudi se sotmetrà els conductors a unes proves per determinar si condueixen sota els efectes de qualsevol tipus de droga. Les mostres recollides que formaran part del projecte seran analitzades per la Universitat de Santiago de Compostela. Les dates fixades per als controls al municipi maresmenc seran entre els dies 11 i 15 de març i del 30 de març al 5 d’abril.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris