dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La premsa del present

El president de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta (ACPG), Josep Ritort, va exposar dimecres, 22 d’abril, les principals línies d’actuació de la premsa gratuïta i digital davant la Comissió de política cultural del Parlament de Catalunya.

Els diputats de la Comissió de política cultural del Parlament de Catalunya també van poder conèixer els diversos serveis que ofereix l’Associació com ara el banc de continguts o la captació publicitària, tant pública com privada. Ritort vaticina que "El futur està en la premsa digital i els nous formats". L’ACPG ja està treballant amb la premsa digital, ja que la seva importància ha fet que l’Associació hagi obert un grup de mitjans digitals, que ja compte amb 40 associats. Diari Maresme és dels primers digitals que es van associar.

I és que allò de que Internet – i la premsa digital – era la “premsa del futur” ja ha passat a la Història. Cada vegada més lectors del paper es passen al digital o complementen la informació més extensa amb la immediatesa del la xarxa. Ja han quedat enrere els tòpics de la falta de rigor i, en temps de crisi, la premsa digital és la que pot aguantar amb més fermesa la caiguda de la publicitat. Amb infraestructures mínimes, treball en tele-xarxa, i sense horaris d’oficina, la proximitat pot arribar a ser més efectiva. El lector és, ja, protagonista. Aquest és el camí. I, si ens unim, la transició d’un model informatiu caduc a un altre molt més obert serà més ràpida.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris