divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La protectora de Mataró troba l’antic propietari d’un gos perdut fa dos anys a Benidorm

lulu_pomerania_280x87.jpgFinal feliç. Així es pot qualificar el desenllaç de la història d’un gos que es va perdre fa dos anys a Benidorm i que ara, gràcies a la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), ha tornat a la seva antiga llar.

lulu_pomerania_800x600.jpgFinal feliç. Així es pot qualificar el desenllaç de la història d’un gos que es va perdre fa dos anys a Benidorm i que ara, gràcies a la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), ha tornat a la seva antiga llar.

Lulu de Pomerania

La SPAM de Mataró, que ha definit aquesta història com "increïble i commovedora", es va fer càrrec d’un gos perdut de raça Lulu de Pomerania que es va trobar als carrers de Sant Joan Despí. Després de la seva captura, els treballadors el van traslladar al Refugi de Cal Pilé, a Mataró.

El xip

Quan els veterinaris van fer la corresponent revisió a l’animal van detectar que duia un xip identificatiu. Malgrat això, no es van poder localitzar les dades del propietari perquè no apareixia a la base de l’Arxiu Identificatiu d’Animals de Companyia (AIAC). Per tant, la SPAM va deduir que es podria tractar d’un gos perdut en una altra Comunitat Autònoma o, en el pitjor dels casos, que mai s’hagués arribat a formalitzar el xip correctament.

Investigació

La SPAM va començar una investigació per les diferents comunitats autònomes a través de la Red Española de Identificación de Animales de Compañía (REIAC). Després de diverses gestions, els serveis administratius de la SPAM van descobrir que el gos havia desaparegut ara fa 2 anys a Benidorm. Un cop confirmada la desaparició amb els seus antics propietaris, la protectora va enviar el gos a la família, que no es podia creure haver-lo trobat després de dos anys sense saber res d’ell.

Base de dades

Malgrat el final feliç d’aquesta història, la SPAM ha aprofitat l’ocasió per a recordar que "l’Administració Central no disposa d’una base de dades de xip comuna a Espanya". Segons la protectora maresmenca, això dificulta molt descobrir l’origen de l’animal perdut fora de la seva demarcació i "en la majoria de casos, l’animal no retroba la seva llar". També afegeixen que "s’ha fet evident que els veterinaris no exigeixen un certificat conforme que l’animal que visiten pertany a les persones que el duen a la clínica". Segons la presidenta de la SPAM, Sílvia Serra, "en aquests dos anys, el gos ha pogut viure a casa d’altres persones. Si durant una visita, el veterinari hagués demanat la documentació del gos, s’hauria descobert de la situació", assegura.

per Redacció | Foto: Luis Miguel Bugallo

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris