dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La recuperació de la Nau Gaudí guanya un dels Premis Catalunya Construcció

nau_gaudi_280x87_02.jpgLa 6a edició dels Premis Catalunya Construcció va lliurar el passat 3 de juliol un dels premis corresponents a la rehabilitació i la restauració dels valors patrimonials, a la nau Gaudí de Mataró.

nau_gaudi_640x400.jpgLa 6a edició dels Premis Catalunya Construcció va lliurar el passat 3 de juliol un dels premis corresponents a la rehabilitació i la restauració dels valors patrimonials, a la nau Gaudí de Mataró.

Primera vegada

Segons l’organització, "és la primera vegada, des de la creació d’aquests premis, que la Rehabilitació irromp amb força amb una categoria pròpia i deixa de ser la germana pobre de la construcció de nova planta". En aquest apartat, es va valorar la restauració i remodelació de la nau de la "Cooperativa Obrera Mataronense", coneguda com a Nau Gaudí, que es trobava completament degradada i amb poca informació existent. Les obres de rehabilitació, promogudes per l’Ajuntament de Mataró sota la direcció de Manuel Brullet, van consistir en un aixecament complet de l’edifici existent, una desconstrucció de l’edifici i una reconstrucció amb algunes parts noves per resoldre el programa funcional. El resultat va ser la reconstrucció d’un edifici de Gaudí des del punt de vista volumètric, però un nou edifici en realitat, "atent i pendent de l’edifici antic".

Jurat

El jurat va valorar molt positivament el treball realitzat, amb un resultat final "excepcional", que parteix d’un edifici molt modest de l’arquitecte Gaudí, però amb un paper important en l’evolució de la seva obra i amb un component fort de posada en valor dels elements constructius. Segons el jurat "tot el conjunt de l’operació, la recuperació de l’edifici, la urbanització de la plaça i les solucions tècniques adoptades per al programa d’usos de l’edifici mereixen la qualificació més alta".

Compartit

D’altra banda, la Nau Gaudí va compartir el premi d’aquesta categoria amb el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari a Gardeny (Lleida) i la Urbanització del nucli antic de Banyoles. La resta de premis van ser el Premi Innovació (Sistema de mur de contenció de terres amb àrid reciclat a Caldes de Montbui), Menció Especial (60 habitatges a l’Hospitalet de Llobregat), Premi a la Coordinació de Seguretat i Salut (a l’edifici de producció audiovisual 22@ Mediacomplex de Barcelona), Premi a la Direcció o Gestió de l’Execució de l’Obra (Món Sant Benet a Sant Fruitós del Bages) i, finalment, el Premi Especial a la Trajectòria Professional per a l’aparellador Manuel Algueró Doménech.

Premis Catalunya Construcció

Els Premis Catalunya Construcció tenen com a objectiu fer un reconeixement públic de les principals funcions professionals relacionades amb el procés d’execució de les obres. Els guardons de l’edició d’aquest any es van lliurar el passat 3 de juliol, en el marc de La Nit de la Construcció, i enguany van reunir aparelladors i arquitectes tècnics i tot el sector de la construcció als salons de l’Hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona. La festa, que va comptar amb l’assistència de prop de 500 persones, està organitzada pel col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona.

per Redacció | Foto: apabcn.cat

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris