divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Riera d’Arenys prioritzarà els vianants, suprimirà els semàfors i crearà un carril bici

projecte_riera_arenys_de_mar_280x87.jpgL’Ajuntament d’Arenys de Mar està treballant actualment amb l’avantprojecte de la part baixa de la Riera perquè no sigui una via de pas cap a Arenys de Munt i es consolidi com un espai cívic, social i comercial.

projecte_riera_arenys_de_mar.jpgL’Ajuntament d’Arenys de Mar està treballant actualment amb l’avantprojecte de la part baixa de la Riera perquè no sigui una via de pas cap a Arenys de Munt i es consolidi com un espai cívic, social i comercial.

Objectius

Un dels objectius principals del projecte és prioritzar les persones per sobre de la circulació de vehicles. Almenys aquest és l’objectiu de la proposta de remodelació de la part baixa de la Riera que es va presentar el passat 9 de setembre davant de més d’un centenar de persones al Centre Cultural Calisay.

Participació ciutadana

Després d’aquesta presentació pública, el consistori va obrir un procés de participació ciutadana, obert a tothom, perquè tots els veïns i veïnes del municipi que ho desitgessin poguessin aportar les seves idees o opinions a través d’uns bústies instal·lades als equipaments públics del municipi, via Internet o telefònica. Actualment, l’equip que redacta el projecte està estudiants durant aquest mes d’octubre totes i cadascuna de les aportacions per valorar si poden tenir cabuda en la proposta definitiva.

Avantprojecte

L’avantprojecte de reforma de la Riera entre la plaça de l’Ajuntament i el carrer de l’Olivar, encarregat a l’arquitecte arenyenc Miquel Fané, preveu la renovació de les lloses de la Riera amb una pedra similar -la mateixa que s’està utilitzant al carrer de l’Església – i la restauració de les lloses ben conservades per ubicar-les entre els arbres. El projecte també preveu ampliar les voreres i crear dues zones cíviques davant de la plaça de l’Església i la plaça de l’Ajuntament. En aquest sentit, segons informa el consistori arenyenc, "es tracta d’una proposta que prioritza els vianants, amb la construcció de passos elevats, la supressió de semàfors i la creació d’un carril bici. També, la vorera s’hauria de separar del pas dels vehicles amb dos graons i es preveu la construcció d’una tercera rotonda al rial de Sa Clavella. La recollida de les aigües pluvials i la renovació del pas soterrat de serveis i telecomunicacions acaben de conformar aquest primer projecte, que compta amb subvencions de la Diputació de Barcelona i del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris