dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La taca de gasoil arriba diluïda a la platja de Llavaneres

platja_280x87_15.jpgLa Policia Local de Llavaneres ha confirmat aquest matí que la taca de fuel de l’embarcació que es va enfonsar dissabte passat davant la costa de Mataró, s’acosta "molt diluïda" a la platja de Llavaneres

platja__.jpgLa Policia Local de Llavaneres ha confirmat aquest matí que la taca de fuel de l’embarcació que es va enfonsar dissabte passat davant la costa de Mataró, s’acosta "molt diluïda" a la platja de Llavaneres.

Acostament

Segons aquesta informació, fins ahir dimecres el combustible pràcticament no era visible des de la costa, tot i que ja estava davant de la zona de Pins Mar. Ara, segons fonts de l’Ajuntament, "s’ha anat acostant davant aquesta zona, on es poden veure dues taques a uns 10 metres de distància, i a la zona dels apartaments Blau Mar, on hi hauria restes del fuel, molt diluït, al trencant del mar amb les roques". El consistori ja n’ha informat al Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) i manté la prohibició de banyar-se a la platja de Llavaneres.

Reflotament

D’altra banda, ja s’ha definit el pla de reflotament del vaixell enfonsat. Segons han detallat fonts de Salvament Marítim a l’ACN, l’operació no començarà fins aquest divendres, "ja que abans cal preparar el fons marí i passar per sota de la nau la infraestructura necessària", assenyalen. L’empresa encarregada d’aquest operatiu, Saneamientos Marítimos, preveu aixecar el vaixell fins a mitja aigua amb un sistema de flotadors perquè la grua-draga que hi ha al lloc de l’enfonsament pugui subjectar-lo i arrossegar-lo fins al port de Barcelona. Serà llavors quan es culmini l’actuació, acabant de pujar la nau fins a la superfície.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris