divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La trama Pretòria s’estén a Arenys de Mar

ajuntament_arenys_de_mar_280x87_04.jpgEl jutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón, rep avui els expedients relacionats amb una promoció d’habitatges que el presumpte cap de la trama Pretòria, Lluís García Sáez, preveia construir a Arenys de Mar.

El jutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón, rep avui els expedients relacionats amb una promoció d’habitatges que el presumpte cap de la trama Pretòria, Lluís García Sáez, preveia construir a Arenys de Mar.

Documentació

Segons han informat fonts municipals a l’ACN, l’Ajuntament va enviar la documentació dimarts passat, després que la setmana passada la Policia Judicial requerís aquesta informació.

Edisan

Lluís García Sáez, ‘Luigi’, havia projectat construir dos blocs de pisos als antics horts de la Vil·la Betània a través d’una de les seves societats, Edisan, filial de Niesma Corporació. A canvi, el promotor havia de fer l’ampliació de la residència geriàtrica que hi ha en aquesta finca. Les obres van començar fa dos anys, però Edisan va fer fallida l’any 2008.

El consistori "tranquil"

Per la seva banda, l’alcalde accidental d’Arenys de Mar, Xavier Fabrer, ha comentat que el consistori està tranquil perquè la informació que ha requerit el jutge Garzón "no compromet a ningú". Segons Fabrer, "l’expedient que reclama per a la investigació no suposa cap requalificació de terrenys ni variacions en l’edificabilitat permesa". També, Fabrer creu que la investigació està recollint informació de diferents consistoris on apareixen vinculats els imputats en aquesta trama, però que "això no vol dir que els expedients siguin fraudulents", ha manifestat.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris