divendres, 14 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La UAB assessorarà l’Ajuntament de Premià de Mar en matèria d’integració de diversitat religiosa

ajuntament_premia_de_mar_280x87_02.jpgL’Ajuntament de Premià de Mar i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han signat un conveni d’assessorament i gestió de la mediació per afavorir la integració de la diversitat religiosa al municipi.

L’Ajuntament de Premià de Mar i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han signat un conveni d’assessorament i gestió de la mediació per afavorir la integració de la diversitat religiosa al municipi.

Convivència cívica

Segons els consistori, "el motiu d’aquesta col·laboració no és cap altre que la voluntat per part de l’Ajuntament de, conscients que pluralisme religiós i conseqüent multiculturalitat social del municipi és una realitat creixent, regular i gestionar de manera adequada aquesta situació per tal de garantir una convivència enriquidora i de qualitat cívica entre els veïns".

Dues línies d’actuació

El departament de Dret Públic i Ciències Historicojurídiques de la UAB, a través de l’Àrea de Dret Eclesiàstic de l’Estat, s’encarregarà d’aquest assessorament que tindrà dues línies d’actuació principals: d’una banda, l’estudi, organització i posada en pràctica d’actuacions relatives a la mediació intercultural, amb l’objectiu d’informar i assessorar els ciutadans del municipi en matèria de drets i deures de la llibertat religiosa. I d’una altra, l’emissió de protocols, informes i dictàmens jurídics relatius a les polítiques d’integració de la diversitat religiosa, el fenomen de la immigració i la multiculturalitat.

Polèmica

Però el motiu d’aquesta iniciativa ve de lluny. L’any 2001 va sorgir un conflicte al municipi a causa de la possible construcció d’una mesquita en uns terrenys comprats per la comunitat islàmica a Premià de Mar. La forta oposició dels veïns va aturar aquesta iniciativa. Finalment, el consistori va facilitar una ubicació provisional als afores del municipi per la pràctica d’aquesta confessió religiosa.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris