divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La vaga de transport interurbà incompleix de nou els serveis mínims decretats per la Generalitat

vidre_trencat_280x87.jpgL’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) ha emès un comunicat denunciant que la vaga a la demarcació de Barcelona "castiga" els usuaris per segona vegada. Diversos autobusos han estat apedregats per piquets ‘incontrolats’.

L’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) ha emès un comunicat denunciant que la vaga a la demarcació de Barcelona "castiga" els usuaris per segona vegada. Diversos autobusos han estat apedregats per piquets ‘incontrolats’.

Drets dels usuaris

La PTP, que puntualitza que encara que entre les seves funcions no es troba l’anàlisi de conflictes laborals i del dret de vaga, ha denunciat que determinats esdeveniments desproporcionats i totalment injustificats que han succeït, "posen de manifest fins a quins extrems es laminen drets dels usuaris i la seva seguretat".

Seguretat

Segons manifesten, "la seguretat de les persones ha de mantenir-se al marge de la vaga". L’Associació per a la Promoció del Transport Públic ha afegit que "l’acció d’una minoria d’incontrolats ha desencadenat accions violentes contra vehicles de transport públic amb passatgers de totes les edats en el seu interior".

Suspensions cautelars

Aquests atacs han anat dirigits també contra vehicles que realitzaven els serveis mínims decretats pel Departament de Treball, un fet que ha obligat a alguns operadors de transport públic a suspendre cautelarment tots els serveis. Per la PTP es tracta d’un fet "totalment inacceptable".

Accions d’incontrolats

Finalment, aquesta entitat ha demanat a les autoritats que posin més mitjans per aconseguir que "sigui compatible el dret a la vaga amb la preservació de la integritat de les persones". També han puntualitzat que "els propis convocants haurien de ser els primers interessats en que els serveis mínims fossin respectats, ja que amb aquestes accions d’incontrolats es malmet la imatge de tot el col·lectiu i les seves reivindicacions", conclouen, sense citar-ho, referint-se als sindicats convocants, UGT i CCOO.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris