dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’ACA adjudica per 3 milions d’euros el tractament terciari de la depuradora de l’Alt Maresme

depuradora_280x87_02.jpgL’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat per 3 milions d’euros la construcció del tractament terciari de la futura depuradora de l’Alt Maresme a Copisa, la mateixa empresa que construeix actualment la planta.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat per 3 milions d’euros la construcció del tractament terciari de la futura depuradora de l’Alt Maresme a Copisa, la mateixa empresa que construeix actualment la planta.

Licitació

L’ACA va anunciar el passat mes de febrer, a Pineda, que obriria un procés de licitació del projecte de redacció del tractament terciari de l’estació. Cal recordar que el projecte inicial només preveia l’aprofitament del 10% de l’aigua tratada i la pèrdua, per tant, del 90% restant. Aquella informació, que es va conèixer públicament durant el darrer episodi de sequera a Catalunya de l’any 2008, va generar una polèmica social i política que finalment va acabar amb aquest nou replantejament. Així, el nou projecte preveurà també la construcció d’una canonada per recarregar els aqüífers de la Tordera.

Alt Maresme

Les obres de construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) Maresme Nord van començar el mes de maig de 2008 i els municipis maresmencs que es beneficiaran de la seva construcció són Calella, Santa Susanna, Malgrat, Palafolls i Pineda de Mar.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris