dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’acord del finançament

Cada diumenge el meu pare compra el diari. La majoria de diumenges de l’any gairebé no hi ha notícies i s’hi parla d’alguna curiositat o d’algun detallet engreixat pels mitjans per tenir alguna cosa per oferir. Així que gairebé ni toco el diari, prefereixo llançar-me cap als xurros.

No obstant, aquests dies ha tingut lloc el famós acord pel finançament, així que avui, entre xurro i xurro, he decidit fer una ullada a les primeres pàgines.

Quina sorpresa! Els polítics resulta que han decidit descendir cap al brut carrer acompanyats per carruatges plens de globus i llençant-nos caramels; semblen una barreja entre reis mags i savis orientals que venen a il·luminar-nos  i ajudar-nos a comprendre què és això del “finançament”. Ara, cadascú va amb globus d’un color diferent.

També m’adono que el diari està ple d’anuncis en relació amb el finançament, n’hi ha un parell d’aquests que aporten xifres i gràfiques, així que intentaré posar-los en comú a veure quines conclusions puc extreure’n… No deu ser pas tan difícil això de les gràfiques.

Caram, no hi trobo dues xifres comunes, cadascú diu la seva, per uns és un acord històricament positiu i per altres un engany massiu. Pobre de mi, com que no sóc un expert un economia no puc fer res més que avorrir-me i acabar tancant els ulls en una petita migdiada matinera de diumenge.

Em desperto i segueixo sense entendre res, em pregunto si algú que conegui a fons això del finançament em podrà explicar si és bo o dolent per Catalunya, quants diners ens aporta realment…

Però fins ara només he trobat fatxendes acrítics que creuen que tot el que surt del seu partit és allò bo, i el que faci la resta és com una espècie de manifestació diabòlica sobre la terra. Actuen en grup  esperant convertir diversos sectors de la població en adeptes a la seva causa, per un moment m’han recordat fins i tot a les meves fantasies d’infantesa que tinc dels vampirs.

Crec que em saltaré la resta de pàgines de política i aniré directament a les d’esports, que és el que hauria d’haver fet de bon matí; abans que sigui massa tard.

per Jordi Arcos

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris