dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’ACPG mostra la força de la premsa gratuïta i digital al Parlament de Catalunya

acpg_280x87.jpgEl president de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta (ACPG), Josep Ritort, va exposar dimecres, 22 d’abril, les principals línies d’actuació de la premsa gratuïta i digital davant la Comissió de política cultural del Parlament de Catalunya.

acpg_800x600.jpgEl president de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta (ACPG), Josep Ritort, va exposar dimecres, 22 d’abril, les principals línies d’actuació de la premsa gratuïta i digital davant la Comissió de política cultural del Parlament de Catalunya.

Premsa líder

Durant la compareixença, Ritort va destacar que la premsa gratuïta és líder a 33 de les 41 comarques de Catalunya. Així ho demostren les dades del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura. "Les Terceres Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta del passat novembre han demostrat que Catalunya és un dels països amb més premsa gratuïta local i comarcal del món", va afegir Josep Ritort.

Premsa digital

Els diputats de la Comissió de política cultural del Parlament de Catalunya també van poder conèixer els diversos serveis que ofereix l’Associació com ara el banc de continguts o la captació publicitària, tant pública com privada. Ritort vaticina que "El futur està en la premsa digital i els nous formats". L’ACPG ja està treballant amb la premsa digital, ja que la seva importància ha fet que l’Associació hagi obert un grup de mitjans digitals, que ja compte amb 40 associats.

Normalització lingüística

Un altre aspecte que va destacar el president de l’ACPG va ser que, segons ell, "la premsa gratuïta té un paper molt important en la normalització lingüística arreu del país". En aquest sentit va dir que "La premsa gratuïta crea hàbits de lectura, sobretot, entre els joves i ensenya el català als nouvinguts". A més, "La premsa gratuïta la llegeix tothom, té grans audiències", va concloure.

ACPC

A continuació de la compareixença de l’ACPG, el president de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), Estanis Alcover, va intervenir per explicar també les principals línies d’actuació de la seva associació. Finalment els diputats van fer un torn de preguntes on es va destacar l’important paper de la premsa de proximitat, la seva contribució a la lectura i a la normalització de la llengua catalana.

Foto

D’esquerra a dreta: Antoni Verdera, representant de "20 minutos" Barcelona; Josep Ritort, president de l’ACPG; Maria Mercè Roca, president de la Comissió de cultura del Parlament de Catalunya; i Joan Subirà, Cap de relacions exteriors de l’ACPG.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris