dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’adéu de Michael Jackson

La sobtada mort de Michael Jackson amb només 50 anys ha sorprès al món de forma inesperada, especialment quan fa uns mesos el "rei del pop" havia anunciat una gira de 50 concerts a Londres per al proper estiu. Recentment, la gira va ser suspesa, una cancel·lació que va fer córrer dubtes i rumors sobre el seu estat de salut.

Enrere queda el record d’un cantant, ballarí, actor i compositor que a principis dels 80 va crear amb la seva música una nova il·lusió col·lectiva que probablement no s’havia vist des de l’època d’Elvis Presley o The Beatles, i de la qual, fins al moment, no ha hagut successió.

Michael va iniciar la seva carrera amb els Jackson Five, com a solista destacat d’aquest grup de germans, i amb només 20 anys d’edat va assolir una gran experiència i professionalitat sobre l’escenari. Per aquest motiu, l’any 1979 va decidir començar la seva carrera en solitari. Tres anys més tard, amb la publicació de l’àlbum Thriller (1982) – el més venut de la història, amb 104 milions de còpies – va assolir la fama mundial. Michael Jackson va saber aprofitar tot el potencial dels mitjans de comunicació del moment, amb la col·laboració dels millors professionals, i mitjançant un impactant videoclip de la cançó Thriller, on a més exhibia les seves grans dots com a ballarí, va triomfar mundialment assolint la categoria de mite.

Paral·lelament, el seu caràcter filantròpic en favor dels nens del món, juntament amb les seves múltiples i variades excentricitats personals de domini públic, van fer augmentar encara més la seva fama. Però, anys més tard, la seva vida personal va patir un fort revés quan va haver d’afrontar un judici per presumptes abusos a un menor, en ple declivi de la seva carrera, del qual va sortir finalment absolt.

Probablement, en els propers dies i setmanes se’n parlarà molt sobre la vida de Michael Jackson, es recuperaran vells concerts, pel·lícules i videoclips, i escoltarem de nou els seus millors èxits a les emissores de ràdio. I amb els anys, possiblement, s’oblidaran les seves excentricitats, polèmiques i errors; però el que mai no deixarà de sonar és el seu millor llegat: la seva música. 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris