dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament d’Arenys aprova provisionalment el Pla Especial del Port

port_arenys_280x87_04.jpgEl Pla especial del port d’Arenys de Mar ha rebut l’aprovació provisional del consistori en el ple del passat 28 d’octubre de 2009.

port_arenys_.jpgEl Pla especial del port d’Arenys de Mar ha rebut l’aprovació provisional del consistori en el ple del passat 28 d’octubre de 2009.

Objectius

Segons el redactat de Ports de la Generalitat el Pla té com a objectiu la planificació i l’ordenació dels usos i serveis del port per tal impulsar les activitats que s’hi desenvolupen i donar resposta a les noves necessitats dels usuaris.

Integració i inversió

Així mateix, el Pla potencia la integració del port amb el teixit urbà i el respecte per l’entorn i pel medi ambient. Les actuacions incloses en el Pla especial suposaran una inversió progressiva de 57 milions d’euros finançats entre el sector públic i la iniciativa privada.

El Pla

Entre d’altres actuacions, el Pla preveu reordenar la zona industrial, ampliar el varador i potenciar l’activitat amb una zona tècnica destinada a amarratges per a grans eslores. També preveu millorar l’operativitat del sector pesquer, reordenar l’activitat nàutica i potenciar les zones d’hivernatge per donar cabuda a embarcacions esportives de petita eslora. Pel que fa als usos turístics, el document preveu mantenir la zona del tenyidor de xarxes com a esplanada polivalent. D’altra banda, el museu, previst inicialment en aquest espai, es realitzarà com a equipament cultural i turístic i s’ubicarà a la zona de davant de la Casa del Mar.

Front marítim

També, amb l’objectiu de promoure l’activitat dels vaixells turístics locals, es preveu crear una rampa a la part de ponent del contradic per facilitar embarcament i desembarcament dels passatgers. Finalment, Per tal d’impulsar la integració del port en el municipi, es reordenarà el front marítim, donant continuïtat des del passeig de ponent fins a llevant perquè els vianants puguin recórrer el port a peu per la zona de ribera i també en bicicleta amb la creació de carrils bici.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris