diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament d’Arenys considera ‘manipulada’ la recollida de firmes pel projecte del passeig marítim

El consistori considera que la campanya de recollida de firmes que es va dur a terme a Arenys de Mar per part dels guinguetaires es va fer a través d’informació "manipulada i manifestament interessada".

El consistori considera que la campanya de recollida de firmes que es va dur a terme a Arenys de Mar per part dels guinguetaires es va fer a través d’informació "manipulada i manifestament interessada".

En un comunicat, l’Ajuntament arenyenc recorda que el projecte d’urbanització i regeneració ambiental de la platja del Cavaió d’Arenys de Mar, també conegut com el projecte del ‘Passeig de la 3a Platja’, és a càrrec de la Generalitat de Catalunya, ja que és l’administració que té competències sobre la zona, delegades pel Ministeri de Medi Ambient. En aquest sentit, el consistori arenyenc es va reunir el passat 22 de desembre de 2009 amb responsables de la Generalitat, on es van presentar les millores que proposa l’Ajuntament i, ara, està a l’espera de la resposta per part dels tècnics responsables de la redacció del projecte, que posteriorment es donarà a conèixer a l’opinió pública. 

En relació a la "suposada" desinformació dels col·lectius de botiguers i guinguetaires del municipi, l’alcalde d’Arenys de Mar, Ramon Vinyes (PSC), així com la regidora Annabel Moreno (ERC), han mantingut reunions amb representants d’un i altre col·lectiu "en més d’una ocasió", manifesten. A més, segons el comunicat, el Consell de Promoció Local ha tractat en diverses ocasions aquest aspecte. En aquest sentit, el consistori considera que "hi ha hagut manca d’honestedat i lleialtat institucional cap al Consell de Promoció Econòmica per part d’aquelles persones que en formen part i han negat no tenir informació sobre el projecte".
 
Pel que fa a l’aparcament a la platja del Cavaió, l’Ajuntament diu que ha explicat en moltes ocasions que existeix una normativa supramunicipal que prohibeix circular i estacionar vehicles a qualsevol platja de l’Estat espanyol (Llei de Costes), normativa vigent en l’actualitat. Per aquesta raó, el projecte que es dugui a terme "no pot preveure zones d’aparcament, de la mateixa manera que passa fins a dia d’avui a l’aparcament de la platja del Cavaió", argumenten.

Finalment, l’Ajuntament manifesta que "aposta i està treballant per aconseguir un passeig que sumi més serveis, més respecte al medi, amb una mobilitat més adient també per a les persones amb discapacitats i mobilitat reduïda i que reculli totes les voluntats i interessos col·lectius que conflueixen a la platja del Cavaió". En definitiva, "aposta per un gran projecte a la platja d’Arenys, amb espais infantils, vials diferenciats per als cotxes, els vianants i les bicicletes, amb zones de descans… Un projecte que convertirà la platja del Cavaió un espai que el pugui gaudir tothom tots els mesos de l’any", conclou el comunicat.

Notícies relacionades:

CiU d’Arenys vol que s’aturi el projecte de passeig a la platja del Cavaió que no preveu aparcaments

per Redacció | Foto: Google Maps

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris