divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Caldes trenca amb l’empresa de recollida de brossa per presumptes irregularitats

recollida_caldes_estrac_280x87.jpgEl govern de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac està ultimant les investigacions que han posat de manifest "greus irregularitats" en la gestió del servei de recollida de brossa, neteja viària i de platges, que venia executant l’empresa Mare Nostrum S.A., concessionària del servei des de l’any 1994.

contenidors_caldes.jpgEl govern de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac està ultimant les investigacions que han posat de manifest "greus irregularitats" en la gestió del servei de recollida de brossa, neteja viària i de platges, que venia executant l’empresa Mare Nostrum S.A., concessionària del servei des de l’any 1994.

Queixes

Segons informa el consistori, feia mesos que les queixes de l’equip de govern per incompliment de contracte s’acumulaven als despatxos de l’empresa. Des d’inicis del seu mandat – l’estiu de l’any 2007 – s’han multiplicat les reunions i els avisos per "la mala gestió, bàsicament consistents en el poc personal adscrit al servei, la manca de neteja i manteniment de contenidors i el mal estat general de la neteja viària i de platges, a més d’altres incompliments", asseguren les mateixes fonts.

30 deficiències

L’Ajuntament de Caldes informa que, fins ara, "s’havien detectat més de 30 deficiències susceptibles d’esdevenir incompliments" i, a més, "també s’ha detectat que el municipi ha pagat un notable excés de tonatge de brossa a la Planta de Tractament de Residus, provinent d’altres pobles del Maresme i de Barcelona ciutat; i totes han estat facturades com si fossin de Caldes", afegeixen.

Nou concurs

De moment, l’Ajuntament ja ha iniciat un expedient informatiu que pot convertir-se en sancionador a l’empresa Mare Nostrum i, des del passat 10 de setembre, l’ha retirat de tots els serveis. Des de llavors, la brigada de neteja municipal realitza la neteja viària, sota la supervisió directa de la Regidoria de Via Pública, mentre que l’empresa CESPA s’encarrega de la recollida de la brossa i de la neteja de les platges. L’objectiu del govern municipal és aclarir aquests fets i tant aviat com sigui possible tramitar un nou concurs de concessió del Servei.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris