diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Mataró declara la guerra a les pintades

grafitti_280x87.jpgEl Ple de l’Ajuntament de Mataró ha aprovat una proposta de resolució per millorar l’eficàcia en la lluita contra les pintades als immobles del municipi. Entre altres mides, el consistori utilitzarà l’anàlisi cal·ligràfica per identificar els seus autors.

El Ple de l’Ajuntament de Mataró ha aprovat una proposta de resolució per millorar l’eficàcia en la lluita contra les pintades als immobles del municipi. Entre altres mides, el consistori utilitzarà l’anàlisi cal·ligràfica per identificar els seus autors.

Pla de xoc

Aquesta resolució es fa ressò de les queixes ciutadanes com a conseqüència de les pintades que embruten façanes, portals i persianes. En aquest sentit el consistori impulsarà un pla de xoc que, mitjançant mesures preventives, mesures de neteja i reparació i mesures punitives, "permeti acabar amb aquesta xacra", manifesten.

Anàlisi cal·ligràfica

A més, l’Ajuntament de Mataró aprofitarà una experiència encetada pel consistori de Sabadell que utilitza l’anàlisi cal·ligràfica per avançar en la lluita contra les pintades. Així, el consistori mataroní requerirà els serveis d’un perit cal·ligràfic amb l’objectiu d’imputar als autors de grafits, tags o pintades que siguin identificats.

Votació

El text inicial va ser presentat pel grup municipal de CiU i la resolució es va aprovar amb un nou redactat de l’acord introduït pels grups municipals del PSC, ICV-EUiA i ERC. La resolució es va aprovar finalment amb els vots a favor de CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC i el PPC, mentre que grup municipal de la CUP hi va votar en contra.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris