dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Mataró i la Generalitat invertiran prop de 22 milions d’euros en l’àmbit educatiu

ajuntament_mataro_280x87.jpgEl consistori mataroní i el Departament d’Educació de la Generalitat han signat aquest dilluns un conveni de corresponsabilitat relatiu a l’escolarització del municipi durant el 2009.

El consistori mataroní i el Departament d’Educació de la Generalitat han signat aquest dilluns un conveni de corresponsabilitat relatiu a l’escolarització del municipi durant el 2009.

Actuacions

El document, que concreta les actuacions que es duran a terme al llarg d’aquest 2009 i, també, les aportacions per al seu finançament, es divideix en quatre àmbits: Escolarització curs 2009-2010; Obres i manteniment; Educació complementària i entorn, mesures de qualitat; Centres municipals i Planificació. Per portar a terme totes les accions previstes l’Ajuntament hi invertirà 11.190.000 euros i la Generalitat 10.713.000 euros.

Descentralització

Fins ara, en el terreny educatiu, les dues administracions exercien col·laboracions puntuals, mentre que amb aquest conveni s’estableix una corresponsabilitat. Aquesta nova etapa de treball entre les dues administracions també s’ha evidenciat amb la descentralització dels Serveis Territorials doncs, des del mes d’abril de 2008, Mataró és la seu dels Serveis Territorials al Maresme-Vallès Oriental.

Planificació a 3 anys vista

Pel que fa a la planificació, el document concreta les necessitats d’escolarització i la necessitat de noves construccions o ampliacions que es preveuen necessàries per garantir l’escolarització al municipi maresmenc fins al curs 2011-2012. Segons els càlculs de les administracions, en els propers 3 anys es fa palesa la necessitat d’onze línies noves de P3, de les quals tres estan planificades al futur CEIP de Cerdanyola. La resta sorgiran de la construcció de nous centres o mitjançant l’ampliació de centres educatius que ja estan actualment en funcionament. En relació a la secundària, està previst la construcció d’una escola-institut que es construirà en substitució del CEIP Germanes Bertomeu i que impartirà classes dels 3 fins als 16 anys.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris