divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Mataró preveu finalitzar cap a finals d’any el trasllat de Can Fàbregas

can_fabregas_280x87_03.jpgL’empresa municipal PUMSA va adjudicar el passat 19 de maig els treballs de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt de Mataró. Els primers treballs podrien començar el proper mes de juny.

L’empresa municipal PUMSA va adjudicar el passat 19 de maig els treballs de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt de Mataró. Els primers treballs podrien començar el proper mes de juny.

Adjudicació

L’execució del projecte – consistent en el desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de l’edifici, edicles i xemeneia del conjunt de la fàbrica – va ser adjudicat a l’empresa a Natur System, S.L. per un import d’1,4 milions d’euros (IVA exclòs).

Trasllat

Segons el projecte presentat per l’arquitecte Josep Maria Puig Boltà, els edificis es traslladaran en porcions fragmentades d’entre 2,80 m i 3,20 m d’alçada i un promig de 9 metres de llargada, amb un pes aproximat d’unes 15 tones. El transport de cada porció es farà mitjançant una perfileria metàl·lica introduïda que crearà una gàbia per a cada porció.

Emmagatzematge

El consistori mataroní ha informat també que l’emmagatzematge i custòdia de les peces es farà en un solar municipal del veïnat de Valldeix, fins que es procedeixi al muntatge en la seva futura ubicació. L’Ajuntament de Mataró preveu que els treballs de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de la nau s’iniciïn el proper mes de juny en un termini aproximat de cinc mesos i mig.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris