divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Mataró reclama al Govern Central la creació d’un fons local anticrisi

ajuntament_mataro_280x87_02.jpgEl darrer Ple de l’Ajuntament de Mataró va aprovar una proposta de resolució que demana a l’Estat la creació d’un fons local anticrisi 2010.

El darrer Ple de l’Ajuntament de Mataró va aprovar una proposta de resolució que demana a l’Estat la creació d’un fons local anticrisi 2010.

Votacions

Hi van votar a favor els grups municipals que van presentar la proposta, ICV-EUiA, PSC i ERC. Per la seva banda, s’hi van abstenir CiU, PPC i la CUP.

Caiguda d’ingressos

Segons els grups que impulsen la proposta, tot i que "la iniciativa del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) està representant una injecció per a l’activitat econòmica i l’ocupació dels municipis, constatem que no soluciona els problemes estructurals en matèria de finançament dels ajuntaments". També afirmen que "la situació s’ha agreujat per una generalitzada i important caiguda dels ingressos de l’activitat econòmica i l’obra privada" i que "aquesta situació econòmica i laboral actual s’ha traduït en un empitjorament de les condicions de vida d’un nombre creixent de ciutadans i ciutadanes".

Fons Local Anticrisi

Amb aquesta argumentació, la proposta demana al Govern de l’Estat la creació d’un Fons Local Anticrisi 2010 "destinat a sufragar la despesa corrent dels ajuntaments que atengui els efectes socials de la profunda crisi econòmica, coparticipat pels governs de les comunitats autònomes i els ajuntaments".

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris