divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Mataró rep l’autorització per desmantellar el sistema UMTS de l’antena de Telefónica

antena_280x87.jpgEl consistori mataroní podrà desmantellar els elements del sistema UMTS instal·lats sense llicència municipal en una antena de telefonia mòbil de Telefónica Móviles España ubicada en un edifici del camí del Mig 14-18 de Mataró. Malgrat tot, aquesta empresa els podrà tornar a instal·lar després del seu desmantellament.

El consistori mataroní podrà desmantellar els elements del sistema UMTS instal·lats sense llicència municipal en una antena de telefonia mòbil de Telefónica Móviles España ubicada en un edifici del camí del Mig 14-18 de Mataró. Malgrat tot, aquesta empresa els podrà tornar a instal·lar després del seu desmantellament.

Autorització

L’Ajuntament va rebre dijous 22 d’octubre la interlocutòria del Jutjat Contenciós Administratiu 12 de Barcelona, autoritzant als tècnics del consistori a entrar a l’esmentat edifici per tal de procedir al desmantellament d’aquests elements del sistema de comunicacions de tercera generació UMTS. Cal recordar que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obligava al consistori a retirar aquesta instal·lació perquè aquesta companyia de telefonia va fer aquesta instal·lació sense el corresponent permís municipal. Concretament, està previst que el desmantellament es faci efectiu el proper dilluns 2 de novembre, a partir de les 9 h. del matí.

Paradoxa

D’altra banda, segons avança l’ACN, es dóna la paradoxa que un cop desmantellada aquesta instal·lació, Telefónica Móviles España podrà tornar a instal·lar-la degut a que durant el litigi aquesta empresa ha obtingut la llicència per poder instal·lar el sistema UMTS en aquesta mateixa antena de telefonia mòbil.

per Redacció | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris