divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Mataró vol iniciar les obres de trasllat de Can Fàbregas abans de l’estiu

can_fabregas_280x87_02.jpgEl Consell del Patrimoni va donar ahir el vistiplau al projecte de trasllat de Can Fàbregas després de conèixer les conclusions de l’estudi historicoartístic. Aquest dictamen, tot i que no té caràcter vinculant, era preceptiu per l’aprovació definitiva del projecte.

El Consell del Patrimoni va donar ahir el vistiplau al projecte de trasllat de Can Fàbregas després de conèixer les conclusions de l’estudi historicoartístic. Aquest dictamen, tot i que no té caràcter vinculant, era preceptiu per l’aprovació definitiva del projecte.

Trasllats

Un cop aprovat pel Consell, l’Ajuntament té previst aprovar definitivament en els propers dies el projecte de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de l’edifici, edicles i xemeneia de Can Fàbregas i de Caralt. Es preveu que les obres es puguin començar a executar abans de l’estiu.

Futur muntatge

Segons el consistori, aquestes edificacions catalogades es demuntaran i conservaran amb l’objectiu de procedir en el futur al muntatge de la nau en una nova ubicació, propera a l’actual, a l’altra banda del carrer de Miquel Biada de Mataró.

Tres etapes

L’estudi històric i arqueològic de Can Fàbregas i de Caralt, encarregat per PUMSA, documenta les tres etapes productives de la fàbrica i les estructures arqueològiques o restes construïdes localitzades al subsòl del conjunt catalogat. Segons aquest document, "les excavacions no han localitzat restes de períodes anteriors al funcionament de la fàbrica" i "les restes estructurals trobades al subsòl de la nau principal tenen un estat de conservació deficient", assegura l’informe.

Plataforma

Per la seva banda, la plataforma Salvem Can Fàbregas, que s’oposa al trasllat de la farinera del seu lloc original, després de la presentació al Consell podrà accedir a l’estudi presentat al Consell del Patrimoni per a pronunciar-se sobre el mateix. Cal recordar també que el passat més de març la plataforma va enviar una carta al president del Corte Inglés, Isidoro Álvarez, demanant una trobada personal per intentar que el centre comercial es construeixi en una altra zona de Mataró.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris