dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Pineda congelarà impostos i taxes per al 2010 i bonificarà la creació d’activitats

ajuntament_de_pineda_280x87.jpgL’equip de govern de l’Ajuntament de Pineda de Mar (PSC i ERC) ha presentat aquest dimecres al matí la proposta d’ordenances fiscals per al 2010 que portarà a aprovació plenària aquest dijous al vespre.

xavier_amor_.jpgL’equip de govern de l’Ajuntament de Pineda de Mar (PSC i ERC) ha presentat aquest dimecres al matí la proposta d’ordenances fiscals per al 2010 que portarà a aprovació plenària aquest dijous al vespre.

Novetats

Entre les principals novetats en destaquen la congelació d’impostos i taxes, un paquet de 22 bonificacions que volen beneficiar la creació d’activitats, i la comunicació al ciutadà dels sistemes de reducció.

Anunci

Aquest anunci l’han fet conjuntament l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i el regidor de Gestió Econòmica, Xavier Gallego. Segons l’equip de Govern, l’actual situació de crisi econòmica obliga a establir un difícil equilibri entre les necessitats d’ingressos de l’Ajuntament i la limitació de la pressió fiscal als ciutadans. En aquest sentit, el govern pinedenc ha decidit "apostar per congelar la pressió fiscal sobre els ciutadans, incentivar les noves activitats econòmiques i fomentar la sostenibilitat, per buscar l’ajust financer en la contenció de despeses al pressupost 2010".

Bonificacions

A part de la congelació general de taxes i impostos per al 2010, la proposta preveu reduir el coeficient de l’IBI, bonificar amb el 50% les llicències de noves activitats, reduir en un 65% de la taxa per instal·lació i millora de rètols comercials, bonificar en un 95% les obres que introdueixin la instal·lació de sistemes d’energia renovable i editar una guia fiscal on, entre d’altres, s’informarà a la ciutadania dels sistemes de bonificació als quals podran acollir-se. Segons fonts municipals, està previst que el sistema de reducció fiscal en les ordenances 2010 incloguin més de 60 bonificacions i exempcions, entre d’altres, les proposades pels empresaris del municipi a través del Centre Innova.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris