divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt haurà d’abonar 100.000 euros a 50 veïns del municipi

ajuntament_sant_vicen_de_montalt_280x87.jpgEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a 50 propietaris del passeig marítim de Sant Vicenç de Montalt que l’any 2004 van presentar denúncies i escrits a l’Ajuntament per les molèsties ocasionades per dues guinguetes, que llavors podien tancar fins a les 4 de la matinada.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a 50 propietaris del passeig marítim de Sant Vicenç de Montalt que l’any 2004 van presentar denúncies i escrits a l’Ajuntament per les molèsties ocasionades per dues guinguetes, que llavors podien tancar fins a les 4 de la matinada.

Apel·lació

El Tribunal ha estimat el recurs d’apel·lació formulat per aquest grup de propietaris contra la sentència, dictada en data 27 de febrer de 2006, que desestimava el recurs dirigit contra la resolució, mitjançant la qual s’establien els horaris de tancament de les guinguetes de platja per a la temporada 2004 i contra les llicències d’explotació de dues de les guinguetes.

Indemnitzacions

A més, la sentència declara el dret dels propietaris recurrents a percebre, cadascun, una indemnització de perjudicis de 2.000 euros per part de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt que haurà d’abonar un total de 100.000 euros, tenint en compte que la xifra de propietaris afectats s’eleva a 50.

Els fets

El fets que van desencadenar el recurs interposat pel grup de propietaris es remunten a l’estiu de l’any 2004, quan davant les molèsties i sorolls que provocaven dues de les guinguetes els veïns van presentar denúncies i escrits a l’Ajuntament, manifestant els inconvenients que havien de patir a causa de les hores "intempestives" de tancament de les guinguetes. A part de no ser ateses aquestes queixes, es dóna la circumstància que el consistori va atorgar diverses autoritzacions que ampliaven l’horari de tancament de les guinguetes fins a les 4 de la matinada.

Recurs i apel·lació

Davant aquests fets, els afectats van interposar un recurs que el Jutjat Contenciós-Administratiu, número 10, de Barcelona va desestimar. Posteriorment, van presentar el recurs d’apel·lació que, ara, ha estat estimat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris