divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Tiana cedirà locals municipals per a la consulta sobre la independència

tiana_decideix_280x87_03.jpgL’alcalde de Tiana, Emili Muñoz, ha anunciat aquest dissabte al vespre que el consistori cedirà els locals municipals per la consulta sobre la independència de Catalunya que es celebrarà al municipi el pròxim 13 de desembre.

acte_tiana_decidiex_800x600_01.jpgL’alcalde de Tiana, Emili Muñoz, ha anunciat aquest dissabte al vespre que el consistori cedirà els locals municipals per la consulta sobre la independència de Catalunya que es celebrarà al municipi el pròxim 13 de desembre.

Tiana decideix

En un acte organitzat per la comissió ciutadana ‘Tiana decideix’, Muñoz ha manifestat que "l’ajuntament no pot anar en contra de l’exercici d’un dret democràtic" i ha explicat que "el consistori que presideix posa a disposició de la societat civil els equipaments i instal·lacions de titularitat municipal per a la realització de qualsevol tipus d’activitat relacionada amb la consulta convocada". Cal recordar que, a instància de l’advocat de l’Estat, la justícia va prohibir a l’Ajuntament d’Arenys de Munt, municipi pioner en celebració de la consulta, de cedir espais locals per a organitzar el referèndum.

Moció

Durant la seva intervenció, l’alcalde ha apel·lat al dret que tenen els ciutadans "a decidir sobre allò que els afecta". Segons Muñoz "Jo no dic que el millor per Catalunya sigui la independència, el model federal o l’autonòmic, solament dic que el poble de Catalunya, i en aquest cas, els ciutadans de Tiana, han de poder decidir el que volen". L’alcalde tianenc també ha recordat que el consistori, amb els vots a favor del grup de Gent pel Progrés de Tiana (Iniciativa per Catalunya – Entesa pel Progrés Municipal), CiU i ERC, ja ha aprovat tres mocions de suport al "dret de decidir de les persones sobre el seu futur".

Participants

L’acte, que s’ha celebrat al Casal municipal de Tiana, ha aplegat un centenar de persones. A més de l’alcalde han intervingut Àngel Colom, Uriel Bertran, el catedràtic Enric Canela, el regidor d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis i el portaveu de Tiana decideix,  Albert Muñoz. La trobada ha estat presentada pel conegut periodista, Carles Cuní.

per Redacció | Foto: Lluís Gallén

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris