diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’alcalde de Calella nega que l’equip de govern actuï amb opacitat per les obres de canalització

obres_ter_llobregat_calella_280x87.jpgSortint al pas per les recents crítiques de CiU, l’Alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, ha negat que l’equip de govern actuï amb opacitat i assegura que s’ha treballat per minimitzar l’impacte mediambiental de les obres de canalització de la xarxa Ter-Llobregat al municipi.

Sortint al pas per les recents crítiques de CiU, l’Alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, ha negat que l’equip de govern actuï amb opacitat i assegura que s’ha treballat per minimitzar l’impacte mediambiental de les obres de canalització de la xarxa Ter-Llobregat al municipi.

Fotografies

En declaracions a Ràdio Calella, l’alcalde també ha dit que les fotografies que Convergència i Unió (CiU) ha presentat per denunciar l’impacte mediambiental de les obres, no s’adiuen exactament amb la realitat i són "incorrectes i no exactes". Com exemple, Juhé ha comentat que algunes fotos corresponen a camps erms i alguna "és d’una antiga pista anterior a les obres". També, l’alcalde i regidor de Medi Ambient ha reconegut que no s’ha ofert la informació demanada pels regidors de CiU "perquè es va fer un informe sobre la qüestió, que es va traspaperar", però ha assegurat que la petició s’atendrà en les properes setmanes.

Impacte ambiental

Juhé també ha subratllat que des del consistori "s’ha treballat perquè l’impacte ambiental d’aquestes obres sigui el menor possible". A més, "s’ha fet un control molt estricte sobre l’empresa que realitza les obres", ha puntualitzat.

Informacions i documentacions

Cal recordar que el grup municipal de CiU a Calella ha tramès recentment una carta al Síndic de Greuges demanant empara davant el que considera "opacitat informativa" de l’equip de govern sobre l’impacte ambiental d’aquestes obres en el municipi, després de demanar en dues ocasions – el 7 d’octubre de 2008 i el 21 d’abril d’enguany – un seguit d’informacions i documentacions al govern municipal (PSC-ERC) sobre aquesta actuació. Segons els convergents, "aquestes obres transcorren masses boscoses de Calella i han comportat la tala de nombrosos arbres amb el consegüent impacte ambiental i paisatgístic".

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris