divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, vicepresident de la nova xarxa per la bicicleta pública

carril_bici_280x87_02.jpgL’alcalde de Mataró i diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, va ser elegit divendres, 13 de març, vicepresident primer de la "Red española de Ciudades por la Bicicleta".

L’alcalde de Mataró i diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, va ser elegit divendres, 13 de març, vicepresident primer de la "Red española de Ciudades por la Bicicleta".

Jornades

Aquesta xarxa va ser constituïda a Sevilla, en el marc de les II Jornades de la Bicicleta Pública. D’altra banda, la presidència ha estat atorgada a l’alcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza i la segona vicepresidència l’ocupa el primer tinent d’alcalde de Sevilla, Antonio Rodrigo.

Transport sostenible

La "Red española de Ciudades por la Bicicleta" és una xarxa, constituïda per uns 150 organismes, entre municipis, diputacions i altres ens públics; amb l’objectiu d’intercanviar experiències, analitzar les normatives vigents a l’Estat i l’augment progressiu de l’ús d’aquest transport sostenible.

Treball en xarxa

Per Joan Antoni Baron, malgrat els avenços fets "queda moltíssima feina per fer". Segons Baron una de les qüestions per planteja més dificultats és promocionar la bicicleta, fent-la compatible amb d’altres mitjans de mobilitat. Per l’alcalde de Mataró "cal un canvi de mentalitat, ser imaginatius i sobretot pensar que els claus no es poden entrar per la cabota", assegura en el seu bloc. Baron afegeix que "s’hauran de resoldre molts problemes tècnics i s’haurà de garantir la viabilitat econòmica, en moments difícils, per poder implantar la bicicleta pública a les nostres ciutats", però "treballant en xarxa ho podem fer més fàcil", conclou.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris