dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’alcalde de Sant Sebastià visita Mataró per conèixer el sistema de tractament de residus

alcalde_sant_sebastia_280x87_02.jpgL’alcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza, ha visitat aquest divendres al matí Mataró per conèixer de primera mà el sistema de recollida i eliminació dels residus que fa servir el municipi.

L’alcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza, ha visitat aquest divendres al matí Mataró per conèixer de primera mà el sistema de recollida i eliminació dels residus que fa servir el municipi.

Reunió de treball

Al migdia, Elorza i el regidor de Medi Ambient de la ciutat basca, Denis Itxaso, han estat rebuts oficialment per l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la regidora de Medi Ambient, Quitèria Guirao. La trobada ha consistit en una reunió de treball on el consistori mataroní els ha presentat el model de recollida de la fracció orgànica que es va posar en marxa l’octubre de l’any 2006.

Visita

La delegació basca ha visitat també les instal·lacions de la planta de tractament de residus sòlids urbans del Maresme i, durant el seu recorregut, han pogut veure el circuit de selecció i triatge previ a la incineració dels residus. A més, també han pogut visitar les obres de construcció de les noves instal·lacions de la planta.

Campanya

Només en el primer any, Mataró va recollir un 30% d’aquest tipus de brossa després de la posada en marxa de la primera campanya impulsada pel consistori amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. Actualment, Mataró es troba en la segona fase de la campanya, que ha començat aquesta primavera, en la qual s’ha convidat la ciutadania a ampliar la seva implicació. En la primera fase de la campanya, el municipi ja va obtenir 16.000 tones de brossa orgànica amb la qual es pot fer després adob per a les plantes.

 

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris