diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’antic Escorxador de Mataró acollirà la segona biblioteca pública de la ciutat

futura_biblioteca_de_mataro_280x87.jpgL’Ajuntament de Mataró preveu començar al 2010 les obres de la segona biblioteca pública de la ciutat. El nou equipament rebrà el nom del filòleg i historiador mataroní Antoni Comas i ocuparà les tres naus principals de l’antic Escorxador.

futura_biblioteca_de_mataro.jpgL’Ajuntament de Mataró preveu començar al 2010 les obres de la segona biblioteca pública de la ciutat. El nou equipament rebrà el nom del filòleg i historiador mataroní Antoni Comas i ocuparà les tres naus principals de l’antic Escorxador.

Modernista

El recinte de l’antic Escorxador de Mataró està situat entre els carrers d’Enric Prat de la Riba, Don Quixot i Francisco Herrera. El conjunt d’edificis, d’estil modernista, es va projectar al 1909 per l’enginyer Melcior de Palau i la seva construcció es va acabar al 1915. L’Escorxador va mantenir la seva activitat fins al 1989, quan va ser clausurat perquè no complia els requisits de la nova normativa sanitària. Al 1996, l’Ajuntament el va declarar bé cultural d’interès local (BCIL).

Tres naus

La futura biblioteca ocuparà les tres naus destinades antigament a la matança i preveu mantenir-les per a fer una intervenció d’adaptació del conjunt al seu nou ús.

Llei de Barris

El projecte compta amb un pressupost d’execució d’4,4 milions d’euros i, per executar-lo, el consistori mataroní rebrà ajudes de la Llei de barris de la Generalitat de Catalunya, que finançarà el 50% de l’obra tenint en compte que forma part del Projecte d’intervenció integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador. També, l’ajuntament rebrà fins a 315.000 euros de la Diputació de Barcelona a través del Pla de concertació Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat 2008-2011.

Inici condicionat

Segons fonts municipals, l’inici de les obres, previst per al mes de març, "està vinculat al trasllat del Servei de Manteniment i Serveis Municipals a les noves instal·lacions que s’estan construint al veïnat de Valldeix". El projecte de la biblioteca té un termini d’execució previst de 21 mesos.

per Redacció | Foto: Aj.Mataró

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris