dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’apagada analògica del 30 de juny no afectarà per igual a tots els municipis del Maresme

tdt_280x87_03.jpgLa Secretaria de Mitjans de Comunicació de la Generalitat ha comunicat a alguns municipis del Maresme que l’apagada analògica prevista per al proper 30 de juny s’endarrerirà alguns dies mentre que en altres poblacions, fins i tot, es perllongarà alguns mesos més.

La Secretaria de Mitjans de Comunicació de la Generalitat ha comunicat a alguns municipis del Maresme que l’apagada analògica prevista per al proper 30 de juny s’endarrerirà alguns dies mentre que en altres poblacions, fins i tot, es perllongarà alguns mesos més.

Comunicats

Per exemple, l’Ajuntament de Malgrat va rebre dimarts passat un comunicat on aquest departament li informava que tot i que el govern de l’Estat havia situat aquest municipi dins la llista dels territoris afectats per les apagades analògiques del 30 de juny, aquestes no afectaran al municipi, "o el seu impacte serà molt reduït". Segons aquesta informació, els repetidors que donen cobertura de televisió analògica a Malgrat de Mar continuaran funcionant encara uns mesos, "fins a les següents fases d’apagada previstes", afegeixen. Tot i això, el telèfon habilitat per demanar informació al respecte facilitat pel Ministerio de Industria estatal (Tel.901.20.10.04) no té constància d’aquesta informació i ha recomanat a la nostra redacció que els usuaris llegeixin el cartell informatiu que puntualment va apareixent en pantalla durant les emissions analògiques, on, segons ells, s’informa de la data exacta de l’apagada. D’altra banda, el web on teòricament els usuaris poden consultar per internet la data de l’apagada per poblacions, no funciona.

Una setmana més

A part del cas de Malgrat, en altres poblacions, com és el cas de Calella, la Secretaria ha ajornat l’apagada fins el proper 8 de juliol, tot i que encara hi ha prevista una nova actuació en les properes setmanes que hauria de millorar la recepció dels canals digitals de televisió que encara no és prou òptima. En altres municipis maresmencs, l’apagada no afectarà als usuaris que tinguin les seves antenes orientades cap l’emissor de Collserola, que seguirà actiu després del 30 de juny.

Desigual

El motiu d’aquesta apagada desigual al Maresme es deu principalment a que encara hi ha moltes zones fosques a la comarca, on encara no es pot garantir la recepció del senyal de la TDT. Per tant, aquests indrets – que a menys d’una setmana de l’apagada encara no s’han fet públics – seguiran rebent el senyal analògic fins que els serveis tècnics puguin resoldre aquestes importants mancances tecnològiques.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris