divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘L’art del bon acompanyar’ celebra la seva primera jornada a Mataró

jorandes_de_dol_280x87.jpgLa Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró va celebrar dimecres, 25 de novembre, la I jornada entorn al procés de morir amb el nom de ‘l’art del bon acompanyar: En la vida i en la mort’.

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró va celebrar dimecres, 25 de novembre, la I jornada entorn al procés de morir amb el nom de ‘l’art del bon acompanyar: En la vida i en la mort’.

Acompanyament en el dol

En aquesta trobada, la Fundació Hospital va posar de manifest la seva àmplia experiència en l’àmbit de l’acompanyament en el dol. Cal tenir en compte que, des de l’any 2005, la fundació ha consolidat una línia de treball relacionada amb l’atenció psicosocial en l’àmbit de les dependències, com a una estratègia innovadora i de qualitat.

Objectius

Segons explica l’organització, els objectius plantejats a l’entorn de l’art del bon acompanyar han estat dos. El primer "ha consistit en crear un espai de reflexió i d’intercanvi d’experiències que permetin analitzar les qüestions més significatives al voltant el procés de morir: emocions, sentit de la vida, reconeixement d’un mateix, transcendència, … per acostar-nos amb més acceptació i pau al final de la vida". El segon objectiu, de caràcter tècnic, ha estat donar a conèixer nous enfocaments i noves eines d’intervenció en l’atenció psicosocial.

Comprensió de la mort

La jornada ha estat adreçada a professionals que per la seva especialitat tracten amb malalts en fase terminal, també als familiars, estudiants de disciplines relacionades, a persones afectades per la mort propera d’un ésser estimat o la pèrdua del mateix, als propis malalts, i a totes aquelles persones interessades en aprofundir en la comprensió de la mort.

Inauguració

La trobada, que va comptar amb l’assistència de prop de dues-centes persones, va ser inaugurada per l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, la presidenta de la Fundació Hospital, Carme Esteban, i el director de l’Àrea d’Integració Social de l’Obra Social Fundació La Caixa, Marc Simón.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris