dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Arxiu Municipal de Malgrat rep una valuosa donació del fons fotogràfic de Juli Cardona i Girons

foto_juli_cardona_i_malgrat_280x87.jpgLa família de Juli Cardona i Girons ha fet donació del seu fons fotogràfic al Servei d’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar ‘amb la voluntat que es respecti el conjunt i que es realitzi un inventari’.

foto_juli_cardona_.jpgLa família de Juli Cardona i Girons ha fet donació del seu fons fotogràfic al Servei d’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar ‘amb la voluntat que es respecti el conjunt i que es realitzi un inventari’.

Plaques de vidre

Juli Cardona i Girons va ser empresari i alcalde de Malgrat de 1909 a 1911, però també va ser un gran aficionat a la fotografia i fruit de la seva dedicació se n’han conservat centenars d’imatges en plaques de vidre, bàsicament del primer terç del segle XX.

Donació

Ara, el seu fill, Antoni Cardona Cumella i els seus néts Esperança, Antoni, Jaume i Cels han fet donació al Servei d’Arxiu Municipal d’aquest fons fotogràfic, "amb la voluntat que es respecti el conjunt del fons i que es faci un inventari".

Història de Malgrat

Segons fonts del Servei d’Arxiu Municipal de Malgrat, "les fotografies són extraordinàriament valuoses i ajudaran a completar l’autoria de moltes imatges que formen part de diverses col·leccions (GEM, Malgrat Antic), però que fins ara no se sabia a qui pertanyien", asseguren. El Servei d’Arxiu Municipal també ha agraït el gest de la família, "ja que permetrà recuperar una part de la història de Malgrat".

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris