dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’autopista del mai acabar

A principis d’aquest mes de juliol, el Maresme va recordar el 40è aniversari de la inauguració de l’autopista de peatge entre Montgat i Mataró. Són ja quatre dècades que els ciutadans i ciutadanes de la nostra comarca han hagut de pagar – i encara paguen – per passar per sota d’aquestes antipàtiques marquesines de color ataronjat.

No deixa de ser insòlit que després de tants anys d’hipoteca, els maresmencs i maresmenques hagin de seguir pagant de la seva butxaca per circular amb el seu vehicle per un tram d’autopista que, després de tants anys, ja hauria de ser de franc. Cal recordar que la ciutadania del Maresme ha vist prorrogades per dues vegades la concessió de l’autopista C-32 a canvi de qüestionables acords polítics i econòmics que no han beneficiat en res a la nostra comarca. Durant molts anys, la única alternativa gratuïta per als ciutadans de la comarca ha estat – i és – circular per una obsoleta carretera N-II, que actualment els municipis maresmencs aspiren a recuperar com a via pròpia. I és que en els darrers anys, la ciutadania del Maresme ja se n’ha cansat i en relativament poc temps ha aconseguit retransmetre aquesta inquietud al seus representants a través de mocions en diversos plens municipals de la comarca i, també, mitjançant les protestes organitzades per les plataformes que han aglutinat aquest decensís, tot reclamant el rescat immediat de l’autopista del Maresme.

Si a tot això, li afegim el nul compromís de la concessionària, ACESA, amb el Maresme; i que durant molts anys aquesta empresa ha estat exempta de pagar l’IBI als ajuntaments de la comarca, el greuge es fa més gran. I a la fi, no es tracta tan sols de resoldre un greuge econòmic històric; es tracta també d’acabar amb un injustícia que ja dura massa.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris