diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Autoritat Portuària cedeix durant els propers 25 anys el Far de Calella a la ciutat

far_calella_280x87_02.jpgCoincidint amb els 150è aniversari del Far de Calella, l’Autoritat Portuària ha confirmat oficialment que cedeix l’equipament a l’ajuntament per als propers 25 anys. Es tracta de la primera vegada que un municipi aconsegueix una cessió tan llarga en el temps.

Coincidint amb els 150è aniversari del Far de Calella, l’Autoritat Portuària ha confirmat oficialment que cedeix l’equipament a l’ajuntament per als propers 25 anys. Es tracta de la primera vegada que un municipi aconsegueix una cessió tan llarga en el temps.

Remodelació

A partir d’ara, s’inicia el procés de la remodelació de l’interior de l’edifici en base a un projecte que ja està enllestit i que properament es posarà a licitació. En declaracions a Ràdio Calella, l’alcalde de la ciutat, Josep Maria Juhé, ha avançat que la sala gran es convertirà en un museu de les telecomunicacions que explicarà la funció del propi Far, les Torretes, i el campanar de l’església. La resta de l’espai serà un centre d’interpretació de la natura. A part de l’espai museístic previst, les instal·lacions acolliran també un bar que podrà servir refrigeris i càtering fred.

Obres

Cal destacar que el Far calellenc és l’únic, a nivell estatal, que ha rebut la concessió a un ajuntament per un període tan llarg de temps. D’aquests 25 anys en què el Far serà municipal, un serà d’obres que, segons les primeres previsions municipals, podrien començar la propera primavera i quedar enllestides a finals de l’any 2010.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris