dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Lentitud burocràtica

La Diputació de Barcelona ha instal·lat finalment un semàfor a la cruïlla del darrer Sant Sebastià de Cabrils amb la carretera BV-5022, sol·licitat reiteradament pel municipi. El consistori cabrilenc havia demanat repetidament aquesta instal·lació a la Diputació, responsable de totes les obres d’aquesta carretera local, per considerar-la absolutament necessària perquè és un pas de sortida d’una zona escolar.

És obvi que, en tractar-se d’un indret on hi conflueixen les sortides de dues escoles de Cabrils, estem parlant d’una zona especialment sensible i on hi ha un alt risc potencial d’accident. Per això, la lentitud burocràtica, a la que la ciutadania malauradament hi estem massa acostumats, no té cap justificació, sobre tot quan parlem d’un tema tan vital com és la seguretat de les persones.

Però aquí hi ha dos aspectes importants a tenir en compte: el primer, és que les administracions locals haurien de tenir moltes més competències i recursos econòmics dels què disposen actualment. El segon, és que totes les administracions haurien d’actuar amb rapidesa quan està en joc la seguretat de les persones però, també, els serveis esencials com ho poden ser l’ensenyament, la sanitat, etc. Quantes escoles s’haurien d’haver fet fa anys? Quants serveis sanitaris s’haurien d’haver construït fa dècades? o, fins i tot, Quant t’arreglaran aquest sotrac de la vorera de casa? Quants…, quants?

I és que el desencís ciutadà, que té un clar reflex en la marcada tendència abstencionista a les urnes, té molt a veure amb aquesta lentitud burocràtica, tant habitual com absurda.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris