dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Les 3 Viles reclamen el soterrament de la via del tren i denuncien un tracte “discriminatori”

tren_280x87_02.jpgLlavaneres, Sant Vicenç i Caldes denuncien que els tres municipis reben un tracte "injust i discriminatori" en el Pla Territorial Metropolità de Barcelona. Les 3 Viles asseguren que són l’únic territori del Maresme on no s’han previst millores en la línia ferroviària.

alcaldes_tres_viles_800x600.jpgLlavaneres, Sant Vicenç i Caldes denuncien que els tres municipis reben un tracte "injust i discriminatori" en el Pla Territorial Metropolità de Barcelona. Les 3 Viles asseguren que són l’únic territori del Maresme on no s’han previst millores en la línia ferroviària.

Reclamació conjunta

Els ajuntaments de Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Caldes d’Estrac s’han unit per reclamar conjuntament que el Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que s’ha aprovat inicialment i que actualment es troba en fase d’exposició pública, contempli el soterrament de la línia ferroviària de Les 3 viles, "que actualment és una barrera que trinxa el front litoral de la comarca, tal com es proposa per a la resta de municipis del Maresme".

Reunió

En aquest sentit, les 3 viles han presentat conjuntament al·legacions al Pla Territorial perquè consideren que reben un tracte "injust i discriminatori" que perjudicarà la ciutadania de les tres poblacions. Els tres alcaldes argumenten que "Llavaneres, Sant Vicenç i Caldes són els únics municipis de tota la comarca del Maresme on ni es fan millores de la xarxa ni es canvia el traçat". Per aquest motiu, els màxims representants municipals han advertit que portaran la seva reclamació "fins el final". De moment, a més de mostrar formalment el rebuig al Pla Territorial, els tres consistoris han sol·licitat una entrevista amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal.

Rebuig

Cal recordar que en el moment de l’aprovació de l’avanç del Pla, l’Ajuntament de Llavaneres ja va mostrar el seu rebuig per aquest motiu al Departament de PTOP. Les reclamacions de Llavaneres, en què es demanava el soterrament de la via del tren al llarg del terme municipal, però, no han estat tingudes en compte. És per això que ara i atès que la problemàtica afecta per igual al tres municipis, "els consistoris de Llavaneres, Sant Vicenç i Caldes volen mostrar el rebuig total al tracte que aquest document fa a Les 3 viles".

Suports

Segons informen fonts municipals, les al·legacions, que es van presentar dijous 23 de juliol, tenen el suport de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Llavaneres – CiU, PP, ERC, SOS Llavaneres i Gent de Llavaneres -, excepte del PSC. Per part de Sant Vicenç, el document ha estat subscrit per CiU i per Amics per Sant Vicenç, i en el cas de Caldes, per CiU.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Aj.Llavaneres

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris