dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Les ciutats de la Xarxa Transversal reclamen una Llei de Cultura de Catalunya

ajuntament_de_mataro_280x87_02.jpgMataró i 14 municipis més que formen part de la Xarxa Transversal han comparegut aquest dimecres davant la Comissió de Política Cultural del Parlament de Catalunya per reclamar una legislació nacional per la Cultura.

Mataró i 14 municipis més que formen part de la Xarxa Transversal han comparegut aquest dimecres davant la Comissió de Política Cultural del Parlament de Catalunya per reclamar una legislació nacional per la Cultura.

Serveis culturals

Durant la trobada, els representants municipals han reflexionat sobre el rol dels municipis de la xarxa en la prestació de serveis culturals de proximitat a tota la ciutadania. En aquest sentit, s’ha fet una petició concreta: la creació d’una Llei de Cultura de Catalunya. Aquesta nova llei hauria de regular el sector, establint les eines preceptives perquè les administracions locals, motors de la cultura del país, puguin servir a la ciutadania amb autonomia i amb criteri propi, però amb referents comuns a tots els municipis de Catalunya.

15 ciutats

La Xarxa Transversal és un consorci que aplega 15 ciutats especialment actives en la promoció de la cultura i la creació contemporànies. Són Figueres, Girona, Granollers, La Seu d’Urgell, Lleida, Manresa, Mataró, Olot, Perpinyà, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Tortosa, Vic, i Vilanova i la Geltrú. Juntes, donen servei a més d’un milió i mig d’habitants.

Pressupostos

Els regidors de Cultura de la Xarxa Transversal han recordat als diputats que les ciutats són les responsables de la programació de nombroses activitats culturals que omplen els calendaris, les sales i les hores de feina dels professionals que les gestionen, amb un pressupost que depèn de la voluntarietat de cada govern municipal.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris