diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Les elèctriques hauran de refer les seves factures pel canvi tarifari

llum_280x87.jpgLes empreses distribuïdores d’electricitat que operen a Catalunya hauran de facturar de nou, als seus clients de Catalunya, els consums realitzats total o parcialment l’any 2008, que s’hagin regularitzat amb lectura real l’any 2009.

Les empreses distribuïdores d’electricitat que operen a Catalunya hauran de facturar de nou, als seus clients de Catalunya, els consums realitzats total o parcialment l’any 2008, que s’hagin regularitzat amb lectura real l’any 2009.

Resolució

La Direcció General d’Energia i Mines ha dictat una resolució per normalitzar el procediment de facturació de l’electricitat en períodes de canvi tarifari i d’estimació del consum efectuat. D’acord amb aquesta resolució, les empreses distribuïdores d’electricitat que operen a Catalunya hauran de facturar de nou, als seus clients de Catalunya, els consums realitzats total o parcialment l’any 2008, que s’hagin regularitzat amb lectura real l’any 2009, i que disposin com a mínim d’una lectura real el 2008. D’altra banda, els recàrrecs per excés de consum i les bonificacions només es podran aplicar en períodes entre lectures reals, i no en els de lectura estimada.

Expedient informatiu

Aquesta resolució és fruit d’un expedient informatiu incoat per la Direcció General d’Energia i Mines com a conseqüència de les consultes rebudes en relació al procediment d’estimació de les lectures de comptador, i també per les nombroses queixes registrades per la facturació del període canvi tarifari 2008-2009.

Nombroses reclamacions

Durant els darrers mesos, molts ciutadans del Maresme, i de la resta del País, s’han adreçat a les oficines de Fecsa-Endesa per queixar-se dels elevats imports de les factures d’electricitat corresponents al mesos de gener i febrer de 2009. Els usuaris han denunciat que, des de que el novembre passat les factures van passar a ser mensuals enlloc de bimensuals, les lectures estimades aplicades van disparar els imports dels rebuts.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris