diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Les empreses TIC del Maresme reivindiquen el seu potencial i la voluntat de ser un sector clau

Representants de les empreses que formen part del Grup d’Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i Comunicació del Maresme (GENTIC) han tancat el Cicle de Trobades amb polítics locals amb un dinar ahir amb l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.

Representants de les empreses que formen part del Grup d’Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i Comunicació del Maresme (GENTIC) han tancat el Cicle de Trobades amb polítics locals amb un dinar ahir amb l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.

TIC

A la trobada, també hi va assistir la quarta tinent d’alcalde i presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero. Segons informen els responsables de l’associació, la finalitat de les seves trobades amb representants del govern local ha estat per una part manifestar-los la força del sector TIC de la comarca i la importància de la contractació innovadora, "entesa com una tendència que s’imposa per tal que les administracions contractin els serveis no atenent al preu sinó a la necessitat d’impulsar les empreses locals i donar-los protagonisme tant a Mataró com a la comarca".

FEIL

Per altra part, els representants de les empreses de GENTIC han volgut saber de la mà de l’alcalde quina aplicació es donarà als Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). Segons fonts de l’associació, "la resposta ha posat de manifest la dificultat en aplicar aquests fons previstos per a innovació, empresa i TIC que, segons sembla ser, ja estan destinats a d’altres compromisos i prioritats". Tot i així, GENTIC manifestat que aquest fons, segons el BOE, tenen com a principal vocació impulsar el teixit empresarial i la innovació i la tecnologia.

TecnoCampus

Respecte la proposta del govern municipal i de l’IMPEM sobre el model de parc científic i de la innovació del TecnoCampus Mataró i Maresme, basat en una aposta clara per la diversificació de sectors, l’associació ha alertat del "risc que pot comportar l’intent de crear un node d’excel·lència i innovació reconeguda sense trobar un focus concret d’aplicació".

Protagonisme comarcal

Finalment, els representants de GENTIC han expressat que esperen que la seva aposta per crear sinèrgies amb tots els grups municipals doni fruit i aviat, es vegin potenciades les empreses TIC de la comarca que "majoritàriament es caracteritzen per ser un teixit empresarial de qualitat i amb un alt grau d’innovació" a la vegada que "amb ganes de tenir presència al seu territori i no anar a buscar negoci fora de la comarca", conclouen.

GENTIC

És una associació que agrupa 65 empreses del Maresme que treballen en el camp de les noves tecnologies a la comarca. Aquesta entitat es va crear amb la finalitat de fomentar el desenvolupament i la consolidació d’aquestes empreses i per col·laborar en iniciatives i accions innovadores en l’àrea de la creació d’empreses d’aquest sector. Actualment, GENTIC col·labora amb la Fundació Tecnocampus per participar en el futur parc tecnològic o la integració a la Xarxa de Business Angels Network de Catalunya, BANC i la Universitat Politècnica.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris