diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Les obres de la depuradora de l’Alt Maresme descobreixen restes arqueològiques

troballa_pont_del_diable_de_pineda_280x87.jpgLes obres de la futura depuradora de l’Alt Maresme, entre Pineda i Tordera, han descobert a poca distància de la planta unes restes arqueològiques que podrien correspondre a l’antic Pont del Diable.

troballes_pont_del_diable_800x600.jpgLes obres de la futura depuradora de l’Alt Maresme, entre Pineda i Tordera, han descobert a poca distància de la planta unes restes arqueològiques que podrien correspondre a l’antic Pont del Diable.

Arqueòlegs

Un grup d’arqueòlegs han iniciat unes excavacions a la zona del Pont del Diable per tal de comprovar si hi ha restes en aquest indret que indiquin la continuïtat del pont. Aquests especialistes han estat contractats per Copisa, l’empresa adjudicatària de les obres de construcció de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) Maresme Nord. Les sospites que les restes del Pont del Diable podien ser "més importants" s’han confirmat aquest mateix dimecres perquè els arqueòlegs han confirmat que el pont té continuïtat sota l’actual traçat de la carretera d’Hortsavinyà, just per on era previst que passessin les canonades de la depuradora.

Troballa

L’arqueòleg territorial de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Folch, que ha visitat aquest dimecres al matí les obres, ha confirmat que "hi ha indicis que les troballes que s’han fet estiguin relacionades amb el pont". Malgrat això, aquesta troballa no hauria d’afectar els terminis de construcció de la depuradora, ja que en aquests moments estan treballant a la nova planta de pretractament i a la part baixa de la riera.

Prudència

Segons Folch, "els resultats són de gran interès, però cal ser molt prudents abans de fer cap valoració definitiva", ha afegit. És per això que durant els propers dies els arqueòlegs seguiran treballant a la zona per obtenir més informació i elaborar un informe que posteriorment serà enviat al Director General de Patrimoni Cultural de la Generalitat que serà qui prendrà una decisió. També, Folch ha constatat que les restes aparegudes estan en ple traçat del projecte per on han de passar les canonades de la depuradora però, en aquest sentit, ha dit que "cal conèixer l’entitat patrimonial de la troballa i quines opcions es poden prendre en un futur".

Ritme de les obres

De moment, les obres de construcció de l’EDAR del Maresme Nord segueixen els terminis previstos i el proper dilluns, 28 de setembre, està previst que comencin els treballs a l’estació de pretractament i que es faci un desviament de l’emissari. Paral·lelament, es segueixen instal·lant les canonades a la part baixa de la riera i les tasques d’adequació de la planta principal.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris