diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Les obres de la depuradora del Maresme Nord quedaran enllestides abans de finalitzar el 2010

depuradora_maresme_nord_280x87.jpgEl conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va visitar divendres passat les obres de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) del Maresme nord. Les obres, que costaran més de 52 milions d’euros, hauran de quedar enllestides abans de finalitzar el 2010.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va visitar divendres passat les obres de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) del Maresme nord. Les obres, que costaran més de 52 milions d’euros, hauran de quedar enllestides abans de finalitzar el 2010.

Infraestructura

Aquesta infraestructura, ubicada a la pedrera de Montpalau (Tordera), assoleix el mandat de la Directiva marc de l’aigua en matèria de sanejament. Segons el departament "és un exemple d’una depuradora que garanteix el sanejament a cinc municipis de la comarca – Pineda de Mar, Calella, Santa Susanna, Palafolls i Malgrat de Mar -, al mateix temps que millora i restaura un espai paisatgístic que ha patit una transformació considerable", afegeixen.

Semicoberta

La instal·lació es farà semicoberta i incorporarà les millors tecnologies disponibles. D’altra banda, en la construcció de la depuradora s’utilitzen materials compatibles amb el paisatge adjacent i quedarà integrada a l’entorn mitjançant la plantació de vegetació autòctona.

Tractament terciari

També es preveu la incorporació d’un tractament terciari de regeneració de l’aigua depurada per al seu aprofitament posterior per a usos municipals, agrícoles i industrials, així com l’espai per a la seva ampliació per possibilitar, en un futur, la recàrrega de l’aqüífer profund de la Tordera.

Pressupost

El seu pressupost total superarà els 52 milions d’euros, 14,4 milions dels quals els aporta el Fons de Cohesió de la Unió Europea. Segons fonts de la Generalitat, les obres quedaran enllestides abans de finalitzar l’any 2010.

per Redacció | Ramon Texidó | Imatge virtual: Gencat 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris