dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Les obres de l’ascensor inclinat de Malgrat començaran al setembre

obres_ascensor_inclinat_malgrat_280x87.jpgMalgrat de Mar ha iniciat fa uns dies les tasques de desbrossament i neteja del solar on s’instal·larà l’ascensor inclinat que connectarà el centre del poble amb el parc del Castell. Les obres s’iniciaran el proper mes de setembre.

obres_ascensor_inclinat_malgrat_400.jpgMalgrat de Mar ha iniciat fa uns dies les tasques de desbrossament i neteja del solar on s’instal·larà l’ascensor inclinat que connectarà el centre del poble amb el parc del Castell. Les obres s’iniciaran el proper mes de setembre.

Edifici

El projecte preveu la construcció d’un edifici d’accés a l’ascensor des del carrer de Passada, que inclourà una sala polivalent i una oficina, i en el qual s’utilitzarà molt de vidre per veure el verd del parc i deixar passar la claror. Aquest edifici, que tindrà 245 metres quadrats de superfície construïda, disposarà a la primera planta d’una sala polivalent de 60 metres quadrats que serà accessible per una escala, i el mateix ascensor. A la planta baixa, hi haurà serveis adaptats i un espai de recepció. El baixador de l’ascensor de dalt, el del parc del Castell, inclourà una pèrgola que connectarà la cabina de l’ascensor amb l’edificació ara existent dels lavabos i també es crearà un mirador.

Impacte visual

Els arquitectes responsables de la proposta, Eduard Sancho i Sergi Cera, han projectat el baixador del parc "amb la filosofia de fer una intervenció mínima amb l’objectiu de provocar el menor impacte visual i atorgar tot el protagonisme al parc i als pins". A la fotografia de l’esquerra, es poden observar les tasques prèvies a l’inici de les obres que es porten a terme i, a la dreta, una simulació de com serà l’accés a l’ascensor des del carrer de Passada.

Pressupost

L’ascensor inclinat té un cost de 1.070.200 euros i és un dels projectes inclosos en el Projecte d’Intervenció Integral del Barri del Castell subvencionat amb la Llei de Barris, finançat a parts iguales entre el consistori malgratenc i la Generalitat de Catalunya. Aquesta actuació, que té un termini d’actuació d’uns 7 mesos, serà a càrrec de l’empresa Elecnor S.A.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris