divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Les piscines marítimes antimeduses costaran uns 6.500 euros

piscina_maritima_280x87.jpgPineda de Mar va instal·lar divendres passat una zona antimeduses a la platja de Poblenou. Els consistoris que vulguin adquirir-la hauran de pagar uns 6.500 euros per la instal·lació i uns 4.000 euros pel manteniment anual.

Pineda de Mar va instal·lar divendres passat una zona antimeduses a la platja de Poblenou. Els consistoris que vulguin adquirir-la hauran de pagar uns 6.500 euros per la instal·lació i uns 4.000 euros pel manteniment anual.

Instal·lació

Pineda va instal·lar divendres passat aquesta piscina antimeduses de gairebé 500 m2 a la platja de Poblenou després de l’acord del consistori pinedenc amb l’empresa Etramar,S.L. com a prova pilot que permetrà comprovar l’efectivitat d’aquest nou sistema. Les piscines antimeduses estan formades per unes xarxes instal·lades al mar, subjectades amb uns ancoratges a la sorra i unes boies a la superfície.

Imprevistos inicials

Després de superar diversos imprevistos inicials, com dificultats en el subsòl o onatges forts, l’equip de submarinistes d’Etramar va trobar divendres passat les condicions òptimes per capbussar-se i instal·lar a la platja del Poblenou la primera piscina antimeduses que l’empresa ha batejat amb el nom de "Nomepiques".

Ancoratges ecològics

El sistema antimeduses consisteix en la instal·lació d’uns ancoratges ecològics soterrats a un metre i mig de fondària, gràcies a l’ajuda d’una bomba de pressió. D’allà surten unes cadenes que subjecten la xarxa. Ja a la superfície, unes boies acaben de consolidar l’estructura. La xarxa està feta d’un material especial i no s’ha tensat en excés perquè pugui envestir el trencament de les onades.

Seguretat per als nens

A més, els forats de la xarxa són de mig centímetre per evitar que els nens s’hi puguin quedar enganxats. Tot i que la xarxa vol garantir el bany segur, es podria donar el cas que alguna medusa entrés a la zona de seguretat com a conseqüència de l’onatge. És per això que un equip de submarinistes haurà de fer un manteniment diari de la instal·lació.

Cost

Segons han informat fonts municipals, aquesta és una iniciativa que, a més de garantir la seguretat dels banyistes, "fa una aposta decidida pel turisme de qualitat". Aquesta prova pilot no té cap cost per a l’Ajuntament de Pineda i els diferents consistoris costaners que vulguin gaudir d’una piscina antimeduses haurien de fer front a un pagament inicial d’uns 6.500 euros per cada piscina marítima, a més d’un manteniment anual que estaria al voltant dels 4.000 euros.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris