diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’escarabat morrut mata 2.500 palmeres al Maresme

escarabat_morrut_280x87.jpgEl Maresme és la comarca més afectada per la plaga de l’escarabat morrut. Des de la seva detecció a la nostra comarca, ja ha provocat la mort de 2.500 exemplars de palmeres.

El Maresme és la comarca més afectada per la plaga de l’escarabat morrut. Des de la seva detecció a la nostra comarca, ja ha provocat la mort de 2.500 exemplars de palmeres.

Plaga

Segons informa la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, es calcula que la plaga d’escarabat morrut ha acabat amb un 40% del total de palmeres del Maresme de les espècies canària i datilera.

Maresme

Els municipis maresmencs que han superat el centenar de palmeres afectades han estat Pineda de Mar (430), Santa Susanna (287), Vilassar de Mar (245), Cabrils (148), El Masnou (110), Argentona (105) i Premià de Mar (103). Malgrat això, tots els municipis de la comarca, excepte Òrrius, han patit la plaga.

Pinedes

D’altra banda, les palmeres no són les úniques espècies afectades per plagues, també ho són les pinedes del Maresme. Segons els càlculs oficials, les plagues han acabat en els darrers anys amb el 5% d’aquests arbres a la comarca. En el cas concret del Parc de la Serralada Litoral, el percentatge desaparegut s’eleva al 15%.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris