dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Estat haurà d’abonar a Llavaneres prop de 264.000 euros per l’IBI de l’autopista

autopista_280x87_02.jpgLlavaneres és el primer municipi del Maresme al qual una sentència li ha reconegut el deute de l’IBI de l’autopista entre el 2003 a 2006. Fins ara, els municipis maresmencs només han cobrat l’impost dels anys 1999 a 2003.

Llavaneres és el primer municipi del Maresme al qual una sentència li ha reconegut el deute de l’IBI de l’autopista entre el 2003 a 2006. Fins ara, els municipis maresmencs només han cobrat l’impost dels anys 1999 a 2003.

Sentència

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) obliga el Ministeri d’Economia i Hisenda a pagar 263.635,13 euros a l’Ajuntament de Llavaneres. Es tracta dels diners corresponents a l’Impost de Béns Immobles (IBI) que l’administració local va deixar de cobrar, entre 2003 a 2006, per la bonificació fiscal del 95% que l’Estat aplica a la concessionària de l’autopista C-32, Acesa.

Primer municipi

Llavaneres és el primer municipi maresmenc que aconsegueix que se li reconegui el deute de l’IBI d’aquest període. La sentència, que ha estimat el recurs presentat per l’Ajuntament de Llavaneres i l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, conclou que l’Estat no pot utilitzar un tribut local per bonificar la companyia. El jutge es basa en el principi de la defensa de la suficiència financera dels ens locals i estableix que en cas que l’Estat estableixi un benefici fiscal respecte tributs locals, ha de ser l’administració estatal qui compensi els municipis.

Satisfacció

Per la seva banda, l’alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera (CiU), s’ha mostrat molt satisfet de la resolució judicial i ha destacat que el municipi "és el primer en obtenir una sentència favorable en la batalla per reclamar l’IBI de l’autopista respecte els anys 2003 a 2006". Així mateix, Graupera ha avançat que Llavaneres continuarà reclamant l’IBI dels anys següents. Tant Sant Andreu de Llavaneres com altres municipis de la comarca del Maresme – recentment Mataró -, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ja van poder cobrar els diners que se’ls devia dels anys 1999 a 2003, però amb aquesta sentència s’avança per tal de cobrar el deute dels anys posteriors a aquest període.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris