dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Llavaneres fa un pas enrere en la recollida de la matèria orgànica

recollida_selectiva_280x87_02.jpgLa Regidoria de Medi Ambient de Llavaneres ha informat que durant el 2008 es van obtenir pitjors resultats pel que fa a la qualitat de la recollida selectiva de la matèria orgànica al municipi.

La Regidoria de Medi Ambient de Llavaneres ha informat que durant el 2008 es van obtenir pitjors resultats pel que fa a la qualitat de la recollida selectiva de la matèria orgànica al municipi.

Augment d’impropis

Segons Héctor Andino, tècnic de Medi Ambient, durant l’any passat es va detectar una mitjana d’un 30% d’impropis en la matèria orgànica recollida, és a dir, per cada 30 quilos de brossa, més de 10 eren d’altres fraccions.

Sobrepreu

Aquestes impureses suposen per al consistori un sobrepreu d’uns 25.000 euros en la factura del tractament de la brossa. Actualment, amb l’objectiu de capgirar la situació, l’Ajuntament està preparant una nova campanya de conscienciació.

Compostatge

D’altra banda, la Regidoria de Medi Ambient recorda que el consistori incentiva el compostatge casolà, i les persones que acreditin aquesta pràctica poden aconseguir una rebaixa del 25% en el rebut de la taxa de recollida d’escombraries.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris